BREAKING NEWS

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

Τελείωσε η διαπλοκή; Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Τεράστιες οι ευθύνες των ΜΜΕ στο κατάντημα της Πατρίδας μας
Όλοι οι Έλληνες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την διαδικασία με την οποία απέκτησαν άδεια κατοχής τηλεοπτικής συχνότητας οι νέοι καναλάρχες του τόπου. Η όλη διαδικασία θύμιζε μία σκληρή παρτίδα πόκερ και αυτό που πρέπει να σημειωθεί ήταν ότι κριτήριό της ήταν αποκλειστικά και μόνο το οικονομικό και τίποτε άλλο. Δεν γνωρίζουμε ούτε εμείς, ούτε φυσικά οι αρχές, οι οποίες έδωσαν τις άδειες, ούτε το περιεχόμενο, ούτε πώς θα κινηθούν οι τέσσερις νέοι τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας.
Φυσικά ως ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για το εάν δόθηκε ένα τέλος στους παλαιούς τηλεοπτικούς σταθμούς και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν οι περισσότεροι από αυτούς τουλάχιστον.
Η παρέμβασή τους ήταν μοιραία και είχαν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κατάντημα της Πατρίδας μας, στην σημερινή άθλια κατάσταση. Ήταν οι τηλεοπτικοί σταθμοί της λεγόμενης “ελεύθερης” τηλεόρασης, αυτοί οι οποίοι έστελναν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στο Χρηματιστήριο, όπου έχασαν τις περιουσίες τους. Υπεύθυνοι με το αζημίωτο για την είσοδο της χώρας μας στην ζώνη του ευρώ με πλαστά στοιχεία, θριαμβολογούσαν τότε στο πλάι του Σημίτη, του Παπαδήμου και του Στουρνάρα. Στην συνέχεια με το αζημίωτο εισπράττοντας αμύθητα ποσά συμμετείχαν απόλυτα στο όργιο της σπατάλης για τους olympic games του 2004. Ήταν αυτοί οι ίδιοι σταθμοί, που όταν η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή έφερε τον νόμο του βασικού μετόχου, ξαφνικά θυμήθηκαν την υπόθεση Ζαχόπουλου, το Βατοπέδι και έριξαν τελικά την κυβέρνηση.
Δεν ήταν απλοί τηλεοπτικοί σταθμοί που προσέφεραν ειδήσεις, αλλά πανίσχυροι μηχανισμοί που διαμόρφωναν εντελώς αντιδημοκρατικά την πολιτική κατάσταση.
Εις ό,τι μας αφορά, σαν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, τους νόμους και τις διατάξεις του ΕΣΡ, μας είχαν αποκλείσει από τους σταθμούς τους, ενώ έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκευωρία που στήθηκε και συνεχίζεται εις βάρος του Κινήματός μας. Ποιος θα ξεχάσει τις Χρυσαυγιάδες των δελτίων ειδήσεων που κρατούσαν μισή ώρα και σαράντα λεπτά σαν πρώτο θέμα, μεταδίδοντας τερατολογίες και χωρίς φυσικά να μας δώσουν την ευχέρεια να απαντήσουμε στα ψεύδη τους;
Η κυβέρνηση από την πλευρά της θριαμβολογεί γιατί εισέπραξε 246 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και δεν εισέπραξε, πρόκειται να τα εισπράξει μέχρι το τέλος του 2018. Πρόκειται για μια χοντροκομμένη προπαγάνδα σταλινικού τύπου, αφού το ποσόν αυτό είναι κυριολεκτικά ασήμαντο μπροστά στις ανάγκες του Λαού και επί πλέον δεν αντιπροσωπεύει ούτε καν το μισό από τα χρέη των παλαιών καναλιών, τα οποία κανείς δεν μας είπε πότε και πως θα εισπραχθούν.
Έχουμε βεβαίως και την πλευρά των ηττημένων, αυτών που έχασαν τις τηλεοπτικές άδειες και οι οποίοι σε 90 ημέρες θα πρέπει να κλείσουν τους σταθμούς τους. Τα όσα υποστηρίζουν δείχνουν ότι μάλλον δεν επήλθε το τέλος της διαπλοκής. Μιλούν καθαρά για συνέχιση των σταθμών των μέσω άλλης τηλεοπτικής πλατφόρμας μέσω Κύπρου, βασιζόμενοι στις εμπορικές συμφωνίες που έχει υπογράψει η χώρα μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι πολύ πιθανό δηλαδή, να ξαναζήσουμε το έργο που παίχτηκε με τον Κώστα Καραμανλή και τον βασικό μέτοχο, όπου τελικά κάτω από την πίεση της Ευρώπης των τοκογλύφων, η διαπλοκή συνεχίστηκε χωρίς κανείς να μπορέσει να την σταματήσει.
Ας υποθέσουμε, τέλος πάντων, ότι τα όσα λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι σωστά και η διαπλοκή τέλειωσε. Εάν αυτό συμβεί θα το δούμε στην πράξη, θα δούμε αν οι τέσσερις καναλάρχες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, θα λειτουργήσουν αντικειμενικά. Θα δούμε εάν έχουν πράγματι σκοπό την ελεύθερη ενημέρωση του Ελληνικού Λαού ή θα εξελιχθούν και αυτοί στη νέα διαπλοκή η οποία θα ποδηγετήσει την πολιτική ζωή του τόπου.
Όταν πεθαίνει ένας βασιλιάς η πρώτη φράση την οποία αναγγέλλει ο αυλάρχης του είναι “ο βασιλεύς απέθανε, ζήτω ο βασιλεύς”, αναφερόμενος στον διάδοχο ο οποίος πλέον καταλαμβάνει το ανώτατο αξίωμα. Μήπως και στην περίπτωση αυτή έχουμε κάτι ανάλογο; Μήπως το "η διαπλοκή πέθανε" ακολουθήσει το "ζήτω η διαπλοκή";

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates