BREAKING NEWS

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Στα πρόθυρα του λουκέτου και ο ΔΟΛ που προέβλεπε το τέλος της Χρυσής Αυγής


Μετά το Mega, το οποίο φυτοζωεί και βρίσκεται πλέον χωρίς καν το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, ακόμη ένας διώκτης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ βρίσκεται σε τραγικά απελπιστική θέση. Ο λόγος για τον ΔΟΛ, ο οποίος φαίνεται ότι “τραβάει χοντρά ζόρια”.
Για το θέμα αυτό στο “Ποντίκι” κάτω από τον τίτλο “ Δύσκολες ώρες για τον ΔΟΛ” διαβάσαμε τα εξής: “Ώρα μηδέν για τον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη, ένα “μαγαζί” που -όπως και το Mega- πριν από ελάχιστο καιρό κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα περνούσε δύσκολες ώρες.
Στους εργαζομένους οφείλονται μισθοί τεσσάρων μηνών με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει ή ξεπεράσει τα όριά τους. Και ίσως να μην είναι αυτό το χειρότερο, καθώς στον όμιλο επικρατεί ανασφάλεια αφού από πουθενά δεν προκύπτει πως η κατάσταση θα βελτιωθεί έστω και λίγο.
Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια της οποίας διαβάστηκε επιστολή του Σταύρου Ψυχάρη, στην οποία ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι ο οργανισμός αντιμετωπίζει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα εξαιτίας της πτώσης της διαφημιστικής αγοράς και πως δέχεται πόλεμο από διάφορα μέτωπα. Επίσης, ο εκδότης του ΔΟΛ δήλωνε ότι θα επιχειρήσει να βρεθεί λύση μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Στην περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, τότε θα υπάρξουν άλλες εξελίξεις...
Η συνέλευση ολοκληρώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα, με τους εργαζομένους να εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση στον ΔΟΛ και να αποφασίζουν να μην “τραβήξουν το σχοινί”, αλλά να ζητήσουν την καταβολή τουλάχιστον ενός 15θήμερου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Παράλληλα, αποφάσισαν να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα για να κατοχυρώσουν αυτά που τους οφείλονται σε σχέση με άλλους πιστωτές, ενώ θα πραγματοποιήσουν εκ νέου συνέλευση για τις κινήσεις τους αν δεν έχει υπάρξει βελτίωση στην κατάσταση μέχρι τότε.
Ανεξάρτητα πάντως από τις όποιες αποφάσεις πάρουν οι εργαζόμενοι, η κατάσταση στον ΔΟΛ φαίνεται να είναι δύσκολο να αναστραφεί. Έντονη είναι η φημολογία για πολύ μεγάλα χρέη σε εφορία και ταμεία, τα οποία η εταιρεία, όπως λένε οι πληροφορίες, αδυνατεί όχι μόνο να αποπληρώσει, αλλά έστω να τα βάλει σε κάποια ρύθμιση... Αυτή η “δυσπραγία” έχει οδηγήσει σε “πάγωμα” από τις τράπεζες όλων των πληρωμών και, αν συνυπολογίσουμε το “μπλόκο” που έχει πέσει στους προσωπικούς λογαριασμούς του Στ. Ψυχάρη στο πλαίσιο των ερευνών για το “πόθεν έσχες” του, τότε μπορείτε να καταλάβετε πως η κατάσταση μόνο εύκολη δεν φαίνεται για επίλυση. Οι επαφές με τις τράπεζες φαίνεται πως είναι καθημερινές για την εξεύρεση κάποιας λύσης, έτσι ώστε τουλάχιστον να μη δεσμευτούν οι λογαριασμοί του ομίλου, ενώ όλοι απεύχονται σενάρια που θυμίζουν... Mega!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον όμιλο εξετάζεται μια λύση τύπου Μαρινόπουλου, ενώ κάποιες άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι τράπεζες έχουν βρει κάποιον επενδυτή για να μπει μέτοχος με ένα ποσοστό, αλλά περιμένουν τις τελικές αποφάσεις του εκδότη. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει διαφανεί κάποιο φως στο τούνελ της Μιχαλακοπούλου. Αντιθέτως, ένα από τα σενάρια που ακούγεται πως εξετάζουν πιθανότατα οι ιθύνοντες του ΔΟΛ είναι και η υπαγωγή στο περιβόητο άρθρο 99. Ίδομεν...”.
Μέρος του ΔΟΛ είναι και τα “Νέα” και το “Βήμα”, τα οποία “προέβλεπαν” το τέλος και την “μαύρη δύση” της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μετά την ανήθικη και παράνομη σκευωρία εναντίον της από την χούντα Σαμαρά.
Αντ' αυτού βλέπουμε ότι ο άλλοτε πανίσχυρος ΔΟΛ πνέει (κι αυτός) τα λοίσθια, όσο κι αν προσπαθούν με τεχνητές ενέσεις να τον κρατήσουν στην ζωή. Όσο για το ενδεχόμενο υπαγωγής “στο περιβόητο άρθρο 99”, το ότι υπάρχει περίπτωση να πληρώσει, επί της ουσίας, ο Ελληνικός Λαός τα σπασμένα των καπιταλιστών του ΔΟΛ, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα της ποιότητας δημοκρατίας στην οποία ζούμε.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates