BREAKING NEWS

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Αποκάλυψη Χρυσής Αυγής: 165 τόνοι υδραργύρου στον Ασπρόπυργο - Θα έκαναν ακατοίκητη για δεκαετίες όλη την Αττική ΒΙΝΤΕΟ


Σε διαπιστώσεις υψίστης σημασίας προέβη ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τσιρώνης, όταν εκλήθη να απαντήσει στην επίκαιρης ερώτηση του Συναγωνιστή Νίκου Μίχου με θέμα «τον επαναπατρισμό αποβλήτων υδραργύρου από τον Ασπρόπυργο στη Γερμανία
Ο Συναγωνιστής, δια της υποβληθείσης επίκαιρης ερωτήσεώς του, κατέδειξε τον μέγιστο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία της παραμονής φορτίου 114 τόνων μεταλλικού υδραργύρου σε εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο το οποίο προήλθε από τη Γερμανία, ενώ στη συνέχεια ζήτησε να διαλευκανθεί ο τρόπος και η διαδικασία βάσει της οποίας μετεφέρθη ένα τόσο επικίνδυνο στοιχείο στην χώρα μας και πως το φορτίο αυτό «επαναπατρίσθηκε», του οποίου, σε περίπτωση διαρροής, οι επιπτώσεις είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες.
Ο κ.Τσιρώνης παρεδέχθη αρχήθεν την τεράστια σημασία του ζητήματος, το οποίο άπτεται της εθνικής ασφάλειας και δημοσίας υγείας, και όπως χαρακτηριστικώς διατείνατο «ένα τέτοιο φορτίο υγρού υδραργύρου μπορεί θεωρητικώς να καταστήσει την Αττική ακατοίκητη για πολλές δεκαετίες!»
Ο Συναγωνιστής Μίχος προσέθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν να μεταφερθεί ένα τόσο μεγάλο φορτίο παρανόμως χωρίς να καταστεί αντιληπτό, οπότε και δημιουργούνται βάσιμες υπόνοιες περί συμφερόντων, δωροδοκιών και μίζας». Επεσήμανε ότι οι ευθύνες που ανακύπτουν για κάθε εμπλεκόμενο παράγοντα, είτε τελωνειακούς είτε πολιτικά πρόσωπα, στη μεταφορά του φορτίου εγείρουν άμεσα την ανάγκη διενέργειας εισαγγελικής έρευνας, ενώ το σχετικό αδίκημα διώκεται αυτεπαγγέλτως.
Ο Συναγωνιστής Μίχος δεσμεύεται ότι θα επανέλθει άμεσα στο φλέγον αυτό ζήτημα, μέσω επίκαιρης ερωτήσεως που θα απευθύνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, δεδομένης της σημασίας του ανακύψαντος αυτού ζητήματος.
Η σημαντικότητα της επίκαιρης ερώτησης και το σοβαρό ζήτημα που έθιξε ο συναγωνιστής Νίκος Μίχος καταγράφηκε ακόμα και στα ρεπορτάζ μεγάλων διαδικτυακών μέσων:
"Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου για το υψηλής επικινδυνότητας φορτίο μεταλλικού υδραργύρου συνολικού βάρους 165 τόνων, που μεταφέρθηκε παράνομα από τη Γερμανία στην Ελλάδα και παρέμενε έως πρόσφατα αποθηκευμένο σε εγκαταστάσεις του Ασπροπύργου.
«Αγαπητέ κύριε βουλευτά θίγετε ένα θέμα που πραγματικά μας θορύβησε στο έπακρο», δήλωσε ο κ. Τσιρώνης και πρόσθεσε: «Είναι από αυτά τα ζητήματα που αναρωτιέσαι αν πρέπει να τα σηκώσεις ψηλά πολιτικά για να βρεθεί μια γρήγορη λύση και από την άλλη μεριά εμπνέει τρόμο το να κοινοποιηθούν γιατί αν ο οποιοσδήποτε θερμοκέφαλος ή κακόβουλος ήξερε αυτή την πληροφορία, ότι υπήρχαν αυτοί οι τόνοι του υδραργύρου στη χώρα μας, θα μπορούσε να κάνει μια ενέργεια, η οποία θα έκανε την Αττική ακατοίκητη, πιθανότατα για πολλές δεκάδες χρόνια»."

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates