BREAKING NEWS

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Παρεμβάσεις Ευρωβουλευτών Λ. Φουντούλη και Ελ. Συναδινού για λαθρομετανάστευση και τον ρόλο των “αλληλέγγυων” - 2 ΒΙΝΤΕΟ


Ελ. Συναδινός: Με πρόσχημα την Ευρωπαϊκή εθελοντική υπηρεσία δεν πρέπει να ανοίξουμε διαύλους σε λαθρομετανάστες, δήθεν εθελοντές, να εγκατασταθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος
Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα Ευρωπαϊκή εθελοντική υπηρεσία και τόνισε ότι, παρότι ο επίσημος εθελοντισμός έχει ουσιαστικό και μακροπρόθεσμο στόχο, την ομαλή ένταξη των νέων στο κοινωνικό σύστημα, την απόκτηση ισχυρών δεξιοτήτων και την καλλιέργεια αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, δυστυχώς συσχετίζεται κυρίως με τις ΜΚΟ, οι οποίες λαμβάνουν υπέρογκα ποσά χρηματοδότησης, εκμεταλλεύονται τους εθελοντές και τους αντιμετωπίζουν ως φθηνά εργατικά χέρια, καταλήγοντας ότι, με πρόσχημα τον εθελοντισμό δεν πρέπει να ανοίξουν δίαυλοι σε λαθρομετανάστες, δήθεν εθελοντές, να εγκατασταθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Ακολουθεί η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε, ο εθελοντισμός εξ ορισμού δεν έχει υλικά ανταλλάγματα, αν και πολλοί εκτιμούν ότι για λόγους βιωσιμότητας, η εθελοντική εργασία πρέπει να ανταμείβεται. Όχι με μισθωτή  σχέση, αλλά με παροχή στον εθελοντή δωρεάν διατροφής, διαμονής, μετακίνησης και άλλες διευκολύνσεις. Είναι ένα θέμα που απασχολεί τους εθελοντές και θα ήθελα να το επισημάνω.
Πέρα όμως της ανεπίσημης μορφής εθελοντισμού, δηλαδή της προσφοράς σε προσωπικό επίπεδο, η επίσημη μορφή εθελοντισμού έχει την καλή και την άσχημη πλευρά της. Η καλή είναι λίγο πολύ γνωστή. Ο επίσημος εθελοντισμός έχει ουσιαστικό και μακροπρόθεσμο στόχο, την ομαλή ένταξη των νέων στο κοινωνικό σύστημα, την απόκτηση ισχυρών δεξιοτήτων και την καλλιέργεια αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Ως χριστιανός και ανθρωπιστής το επικροτώ.
Η άσχημη πλευρά όμως είναι και η πλέον αθέατη και άγνωστη στο κοινό. Ο επίσημος εθελοντισμός συσχετίζεται κυρίως με τις ΜΚΟΗ πλειονότητα των ΜΚΟ που λαμβάνουν υπέρογκα ποσά χρηματοδότησης, εκμεταλλεύονται τους εθελοντές και τους αντιμετωπίζουν ως φθηνά εργατικά χέρια. Έτσι η ηθελημένη εθελοντική παροχή υπηρεσιών, αποτελεί δικαιολογία κάποιων απατεώνων να πλουτίζουν αρπάζοντας εθνικά και κοινοτικά κονδύλια.
Για αυτό το λόγο θα διαφωνήσω ως προς την αναγνώριση του εθελοντισμού ως συγχρηματοδότηση. Περισσότερο θα διαφωνήσω με την προώθηση της πρόσβασης υπηκόων τρίτων χωρών, που επιθυμούν να κάνουν εθελοντική εργασία στην Ευρώπη.
Δεν πρέπει να ανοίξουμε διαύλους σε λαθρομετανάστες, δήθεν εθελοντές, να εγκατασταθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος!
Λ. Φουντούλης: Μια ώρα αρχύτερα να γυρίσουν στις χώρες τους
Παρέμβαση κατά την διάρκεια συζήτησης σχετικά με τους ανήλικους μετανάστες έκανε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Σε αυτήν, ζήτησε την φροντίδα μόνο για τους ανήλικους πρόσφυγες με απώτερο σκοπό την επιστροφή τους στις πατρίδες τους. Σχετικά με τους λαθρομετανάστες ζήτησε την απαγόρευση της μετανάστευσης ανηλίκων.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:
"Οι ανήλικοι που εισέρχονται στην Ευρώπη ανήκουν σε δύο κατηγορίες, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η πρώτη κατηγορία είναι αυτή που χρήζει πραγματικής βοήθειας, μιας και εγκαταλείπουν την χώρα τους παρά την θέληση τους, με μέτρα που θα διασφαλίζουν περίθαλψη και ανθρώπινη διαβίωση. H εκπαίδευση τους πρέπει να γίνεται στην γλώσσα της χώρας καταγωγής τους και ακολουθώντας όσο το δυνατόν το εκπαιδευτικό σύστημα της.
Επιπλέον, πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να τερματιστεί η κατάσταση που τα ανάγκασε να γίνουν πρόσφυγες, ώστε να επιστρέψουν μια ώρα αρχύτερα πίσω στις χώρες τους. Στην δεύτερη κατηγορία ανηλίκων και με την προϋπόθεση πως η μετανάστευσή τους έχει γίνει μέσω νομίμων οδών, είναι ευθύνη του γονέα που επέλεξε να σύρει το παιδί του σε αυτήν την περιπέτεια, να μεριμνήσει για την καλή διαβίωση του.
Δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται η μετανάστευση ανηλίκων, μιας και η αλλαγή χώρας διαβίωσης είναι μια πολύ σοβαρή επιλογή που δεν θα έπρεπε κανείς να την επιβάλλει. Στους ανήλικους λαθρομετανάστες, πρέπει να διασφαλίζεται η ανθρώπινη και αξιοπρεπής διαβίωση, μέχρι την ταχύτερη επαναπροώθηση τους στις χώρες καταγωγής, ώστε να επανενωθούν με τις οικογένειες τους.
Αυστηρές ποινές για όσους χρησιμοποιούν ανήλικα παιδιά, δικά τους ή ασυνόδευτα σαν μέσο για να περάσουν τα σύνορα της Ε.Ε. εκθέτοντας τα σε κίνδυνο."

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates