BREAKING NEWS

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Στρατηγών Επιτήδειου και Συναδινού για μνημονιακές πολιτικές στην Ελλάδα και εξωτερική πολιτική της Ε.Ε. - 5 ΒΙΝΤΕΟ


Στρατηγός Επιτήδειος: «Η ΕΕ τιμώρησε την Ελλάδα με τα σκληρά μνημόνια»
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τον μηχανισμς της ΕΕ για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα. Ακολουθεί η ομιλία:
"Κύριε Πρόεδρε, το γεγονός και μόνο ότι αυτή τη στιγμή συζητούμε για την ανάγκη δημιουργίας ενός μηχανισμού για την προστασία της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου αποτελεί σαφή ομολογία ότι σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως καταπατώνται οι βασικές αρχές επί των οποίων στηρίχθηκε η δημιουργία της.
Ως γνωστόν, βεβαίως, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσεγγίζει και το θέμα αυτό με τον εσφαλμένο τρόπο. Ενώ ανέχθηκε αυτή την κατάσταση αρχικά, τώρα επιδιώκει να δημιουργήσει ένα όργανο επιβολής της θελήσεως μιας ηγετικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στα κράτη μέλη της. Στόχος είναι, βεβαίως, η αφαίρεση αρμοδιοτήτων και ανεξαρτησίας από τα κράτη, τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει και υποχρεούται να σέβεται βάσει διεθνών νόμων και συνθηκών. Με την πιθανή δημιουργία αυτού του μηχανισμού γίνεται μια προσπάθεια να νομιμοποιηθεί η στοχοποίηση διαφόρων κρατών και η επιβολή κυρώσεων σε αυτά. Τώρα έχουμε την Πολωνία και την Ουγγαρία, προηγουμένως είχαμε την Ελλάδα στην οποία, υπό μορφήν τιμωρίας, επιβλήθηκαν τα σκληρά μνημόνια".

Στρατηγός Επιτήδειος: «Το Ιράν μπορεί να είναι παράγοντας σταθεροποίησης της Μέσης Ανατολής»
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την στρατηγική της ΕΕ έναντι του Ιράν μετά την πυρηνική συμφωνία. Ακολουθεί η ομιλία:
"Κυρία Πρόεδρε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας είναι μία σημαντική επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και απελευθέρωσε το πεδίο της συνεργασίας των δύο πλευρών σε διαφόρους τομείς. Το Ιράν είναι η δεύτερη οικονομική δύναμη στον χώρο της Μέσης Ανατολής και σημαντικός παράγοντας στο εμπόριο της ενεργείας, διότι είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο σε αποθέματα φυσικών αερίων και η τετάρτη σε πετρέλαιο. Κατά συνέπεια η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με το Ιράν σε διαφόρους τομείς, όπως στο εμπόριο, στη βιομηχανία, στην ενέργεια είναι προς το συμφέρον των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ούτως ώστε να μην εξαρτώνται από έναν προμηθευτή στον τομέα της ενεργείας.
Από πολιτικής απόψεως η συμφωνία αυτή είναι σημαντική και επετεύχθη, διότι, επιτέλους, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να διαφοροποιηθεί στην εξωτερική πολιτική από εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών. Έτσι, μετά την πυρηνική συμφωνία, ήρε τις κυρώσεις κατά του Ιράν, κάτι το οποίο δεν έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό και με το ότι οι συναλλαγές με το Ιράν πραγματοποιούνται σε δολάρια, να υπάρχει πρόβλημα στις συναλλαγές της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με το Ιράν που πρέπει να γίνονται σε ευρώ.
Τέλος, το Ιράν μπορεί να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα σταθεροποίησεως στον χώρο της Μέσης Ανατολής, αλλά παράλληλα οφείλει να βελτιώσει και τα ανθρώπινα δικαιώματα και να καταργήσει τη θανατική ποινή στους νέους κάτω των δεκαοκτώ ετών και κυρίως στα παιδιά".

Υποχρέωση της Ε.Ε. πρέπει να αποτελεί ο σεβασμός της εθνικής ταυτότητας των κρατών μελών της
Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τον μηχανισμό της ΕΕ για την δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα, και τόνισε ότι, ο μηχανισμός αυτός είναι άκυρος και παράνομος, καθώς αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια από τους επαγγελματίες χειραγωγούς να ποδηγετήσουν τις εθνικές πολιτικές των κρατών μελών, όπως έγινε και στην περίπτωση της Ελλάδας με την εφαρμογή μνημονίων «διάσωσης», ξεχνώντας το άρθρο 4 της Συνθήκης σύμφωνα με το οποίο, η Ένωση είναι υποχρεωμένη να σέβεται την εθνική ταυτότητα των κρατών μελών, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση».
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κυρία Πρόεδρε, ο μηχανισμός της ΕΕ για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα είναι άκυρος και παράνομος, διότι αφενός προβλέπεται στο άρθρο 7 της Συνθήκης αφετέρου παραβιάζει την αρχή των διοργανικών συμφωνιών. Αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια από τους επαγγελματίες χειραγωγούς να ποδηγετήσουν τις εθνικές πολιτικές των κρατών μελών. Είναι απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να εκχωρείται αρμοδιότητα σε μια νέα αρχή να ελέγχει τα κράτη μέλη, αποτελεί δε κατασπατάληση πόρων, καθόσον ήδη υφίστανται διεθνείς οργανισμοί που ελέγχουν τις παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων.
Οι Επίτροποι Γιούροβα και Τίμερμανς έχουν πολλές φορές δηλώσει ότι δεν υφίστανται παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων, παρά ταύτα παρατηρείται μια συνεχής προσπάθεια πολιτικής επικυριαρχίας επί των κρατών μελών. Ακριβώς όπως έγινε στις περιπτώσεις της Ελλάδος με την εφαρμογή μνημονίων διάσωσης ή της Πολωνίας και της Ουγγαρίας και των νόμιμων συνταγματικών τροποποιήσεων και δημοψηφισμάτων, αντίστοιχα. 
Μην ξεχνάτε ότι, κατά το άρθρο 4 της Συνθήκης η Ένωση είναι υποχρεωμένη να σέβεται την εθνική ταυτότητα των κρατών μελών «που είναι συμφυής με τη θεμελιώδη πολιτική και συνταγματική τους δομή, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση".

Η Ε.Ε. έχει αποτύχει στη σωστή διαχείριση του διασυνοριακού εμπορίου
Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα το Ενωσιακό νομικό πλαίσιο για τις τελωνειακές παραβάσεις και τις σχετικές κυρώσεις τονίζοντας ότι, μετά την εφαρμογή της συνθήκης  Σένγκεν και όταν 28 διαφορετικά κράτη - μέλη επιβάλλουν διαφορετικές το καθένα κυρώσεις, αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στο διασυνοριακό εμπόριο, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων, καταλήγοντας ότι, τα κράτη μέλη θα μπορέσουν να πατάξουν την διαφυγή των εσόδων μόνο εάν δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στις εθνικιστικές κυβερνήσεις, διασφαλίζοντας έτσι τα εθνικά τους σύνορα, απαλλαγμένα από κάθε είδους αγκυλώσεις και ιδεοληψίες.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κυρία Πρόεδρε, μετά την εφαρμογή της συνθήκης  Σένγκεν και βάσει της ιδρυτικής πράξης της ΕΕ, ως Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, το διασυνοριακό εμπόριο ακόμα αντιμετωπίζει τις στρεβλώσεις ενός πολύπλοκου μηχανισμού τελωνειακής νομοθεσίας. 28 διαφορετικά κράτη μέλη εφαρμόζουν αυστηρότητα κατά το δοκούν και επιβάλλουν διαφορετικές κυρώσεις. Αυτό όμως έχει άμεσο αντίκτυπο στο διασυνοριακό εμπόριο, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων από τα κράτη μέλη.
Το φαινόμενο αυτό, είναι ιδιαίτερα αισθητό, στις χώρες όπου εισάγονται προϊόντα εκτός Ένωσης και μετέπειτα μεταφέρονται στην υπόλοιπη Ευρώπη διασχίζοντας σύνορα κρατών μελών. Η ΕΕ απέτυχε στις εξετάσεις επί των μείζονων ζητημάτων. Την οικονομία, το διασυνοριακό εμπόριο, τη λαθρομετανάστευση και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Με εθνικιστικές κυβερνήσεις τα κράτη μέλη, που θα διασφαλίζουν τα εθνικά τους σύνορα, απαλλαγμένες  από ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, θα μπορέσουν να συνεργαστούν, με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας των τελωνειακών ελέγχων στα εμπορεύματα και να πατάξουν τη διαφυγή των εσόδων".


Η Ευρωπαϊκή Ένωση εμμένει στην εφαρμογή μιας αποδεδειγμένα αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής
Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την ενδιάμεση αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, τονίζοντας ότι το υφιστάμενο Πολυετές δεν έχει την ευελιξία και τη δομή να αντιμετωπίσει μία ένοπλη σύρραξη μεταξύ μίας χώρας μέλους με μία υπό ένταξη ή τρίτη χώρα, όπως επίσης δε διαθέτει μηχανισμό αντιμετώπισης μίας επιπλέον εξόδου μέλους από την Ένωση αλλά και την κατάρρευση της αλληλεγγύης εντός του ΝΑΤΟ.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κυρία Πρόεδρε, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο ως μέσο έκφρασης της οικονομικής πολιτικής της Ένωσης, είναι ένα μοντέλο αποτυχημένο.
Το υφιστάμενο Πολυετές έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που εμφανίστηκαν στο πρώτο μισό της εφαρμογής του. Παρά την ορατή αποτυχία του, οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, δυστυχώς, συνεχίζουν να το υποστηρίζουν και να το εφαρμόζουν.
Είναι, αν μη τι άλλο, ανόητο να σχεδιάζεις την κατανομή των οικονομικών πόρων βάθος 7ετίας χρησιμοποιώντας ανώτατα όρια σε και επιβάλλοντας την τήρησή τους, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκεις την ανάπτυξη και την καινοτομία. Αυτή η τακτική οδηγεί σε στρεβλώσεις των πολιτικών προτεραιοτήτων και των στρατηγικών στόχων, αλλά και στην υποτονική αντιμετώπιση των εμφανιζόμενων απειλών.
Το υπάρχον Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο δεν έχει την ευελιξία και τη δομή να αντιμετωπίσει μία ένοπλη σύρραξη παραδείγματος χάριν μεταξύ μίας χώρας μέλους με μία υπό ένταξη ή τρίτη χώρα. Προφανέστατα και μετά το Brexit δεν διαθέτει μηχανισμό αντιμετώπισης μίας επιπλέον εξόδου μέλους από την Ένωση αλλά και την κατάρρευση της αλληλεγγύης εντός του ΝΑΤΟ. Καταστάσεις οι οποίες είναι πιθανές και όχι απλά ενδεχόμενες".


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates