BREAKING NEWS

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Παρεμβάσεις Λ. Φουντούλη στην Ευρωβουλή για την επανεκκίνηση της Εθνικής παραγωγής και τα δικαιώματα των εργαζομένων - 2 ΒΙΝΤΕΟΟ Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, έκανε παρέμβαση στην συζήτηση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με τις πολιτικές απασχόλησης των κρατών μελών. Αφού αρχικά διαπίστωσε πως οι πολιτικές της Ένωσης έχουν αυξήσει την ανεργία και έχουν χαμηλώσει το βιοτικό επίπεδο των Λαών, στην συνέχεια πρότεινε ως μοναδική απάντηση την ανάγκη επανεκκίνησης της εθνικής παραγωγής.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης: 
"Συζητάμε πάλι για πολιτικές απασχόλησης, για μεγαλόπνοα σχέδια μέσω των οποίων η μεγάλη πλειοψηφία των ανέργων θα βρει επιτέλους μια αξιοπρεπή εργασία με την οποία θα μπορεί όχι απλά να επιβιώνει αλλά να ζει αξιοπρεπώς, με όλη την σημασία της λέξεως. 
Όμως, οι ευρωπαϊκοί Λαοί έχουν κουραστεί να ακούν συνεχώς ευχολόγια και όμορφα λόγια, γιατί εκτός από τις συζητήσεις μας, βλέπουν και την πρακτική εφαρμογή των πολιτικών της Ένωσης. Γνωρίζετε το αποτέλεσμα. Στην Ελλάδα, οι πολιτικές της λιτότητας και των Μνημονίων με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οδήγησαν σε οικονομική ύφεση μεγαλύτερη από αυτήν του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Οδήγησαν σε υπέρ-τετραπλασιασμό της ανεργίας. Αυτής της ανεργίας που σήμερα εδώ προσπαθούμε να βρούμε τρόπους να καταπολεμήσουμε.
Οι πολιτικές που επιβάλλει η Ένωση, οι ιδεολογικές εμμονές και τα συμπλέγματα μεγάλης μερίδας ευρωπαίων πολιτικών οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Και όχι μόνο στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, αλλά σε όλη την Ευρώπη, οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
Μια είναι η λύση σε όλα αυτά. Παραγωγή. Μόνο όταν επανεκινηθεί η παραγωγή σε όλες της χώρες της Ευρώπης θα μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε την ανεργία. Όμως παραγωγή δεν μπορεί να επιτευχθεί με τις πολιτικές της Ένωσης και με τις διάφορες προνομιακές εισαγωγές από τρίτες χώρες που χτυπούν απευθείας τους Ευρωπαίους παραγωγούς."
Κατά την διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στην συζήτηση σχετικά με την ισότητα στην εργασία, έλαβε το λόγο ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Αρχικά υποστήριξε πως όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα, ανεξάρτητα με το αν είναι άνδρες ή γυναίκες ή με το αν έχουν κάποιας μορφής αναπηρία.
Έκλεισε όμως με την παρατήρηση πως η πρώτη και μεγαλύτερη καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι το γεγονός πως πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει κάποιος να βρει μια θέση εργασίας που θα του εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή διαβίωση.
Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας: 
"Νομίζω πως όλοι είμαστε πεπεισμένοι πως για την ίδια ποιότητα και ποσότητα εργασίας ο οποιοσδήποτε πρέπει να λαμβάνει την ίδια αμοιβή. Να έχει τα ίδια γενικά δικαιώματα, ανεξάρτητα με το αν είναι άντρας ή γυναίκα, ασχέτως εάν έχει ή όχι κάποιας μορφής αναπηρία.
Το σημαντικό όμως είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε και τις προϋποθέσεις εκείνες που απαιτούνται, ώστε ακόμα και αυτοί που εξαιτίας είτε κάποιου ατυχήματος, είτε κάποιας συγγενούς πάθησης, δεν έχουν την δυνατότητα να ανταγωνιστούν με τους υπόλοιπους στην αγορά εργασίας. Πρέπει να έχουν εξασφαλισμένη πρόσβαση σε θέση εργασίας που θα τους επιτρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια και να μην είναι οικονομικά εξαρτώμενοι από τρίτους, όπου φυσικά αυτό είναι εφικτό.
Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ισότητα στην εργασία, αν πρώτα δεν έχει εξασφαλιστεί η ίδια η εργασία. Γνωρίζετε πολύ καλά το τεράστιο πρόβλημα ανεργίας που υπάρχει σε πολλές χώρες της Ευρώπης με πρώτη από όλες την Ελλάδα. 
Όταν λοιπόν είναι τόσο περιορισμένες οι θέσεις εργασίας, το κεφάλαιο πάντα θα εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν σε όλους να έχουν εργασία, παράγοντας που από μόνος του θα βοηθήσει και στην ισότητα μεταξύ των εργαζομένων."

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates