BREAKING NEWS

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Παρεμβάσεις Στρατηγού Επιτήδειου στην Ευρωβουλή για την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία και την αγορά ενέργειας και συνέντευξη στο Ράδιο Νεάπολις - 3 ΒΙΝΤΕΟ


Παρέμβαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, για την Ευρωπαϊκή πολιτικής γειτονίας.
Ακολουθεί η ομιλία:
Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Κύριε Επίτροπε ευχαριστώ και εσάς που είχατε την καλοσύνη να έρθετε εδώ και να μας ενημερώσετε για όλα αυτά τα θέματα που έχουν σχέση με τις χώρες της περιφέρειας. Εγώ θα ήθελα να αναφερθώ λίγο στην Τουρκία. Αν κάποιος είχε την δυνατότητα να παρακολουθεί τις εδώ συναντήσεις θα έβλεπε ότι αναμασούμε τα ίδια πράματα.
Η Τουρκία ουδέποτε στην πραγματικότητα ήταν μια δημοκρατική χώρα. Τώρα, μετά την διενέργεια τους πραξικοπήματος ο Ερντογάν βρήκε ευκαιρία να καταλύσει όποια προσχήματα τηρούσε δημοκρατικά για να μπορέσει να κυνηγήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Από την άλλη πλευρά εμείς βλέπουμε πρόοδο και ενώ έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να πιέσουμε την Τουρκία, επιτέλους να φανεί συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχει απέναντι προς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τι κάνουμε; Βλέπουμε και πιστεύουμε ότι η Τουρκία θα τηρήσεις τις υψηλές προδιαγραφές και τα πρότυπα στα οποία αναφαιρθήκατε, ότι θα υπάρξει διαφάνεια θα σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλα αυτά τα ωραία. Μεγάλες προσδοκίες όπως θα έλεγε και ο Κάρολος Ντίκενς. Αυτός όμως μπορούσε να το πει, εμείς όμως δεν μπορούμε να το πούμε αυτό γιατί ζούμε την πραγματικότητα και η πραγματικότητα μας δίνει να αντιληφθούμε ότι εάν συνεχίσουμε με αυτή την πολιτική δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε άκρη με την Τουρκία.
Ήδη έχει αρχίσει και αυξάνει τις ροές των παρανόμων μεταναστών προς τα Ελληνικά νησιά και επειδή δεν θέλω να μακρηγορήσω τελειώνω λέγοντας το εξής. Είπατε ότι βλέπετε πρόοδο και ότι είναι θετικό το γεγονός ότι η Τουρκία εισέβαλε στην Συρία. Έκανε δηλαδή αυτό που έκανε πριν 40 χρόνια και στην Κύπρο και αυτό για εσάς είναι θετικό. Επειδή λοιπόν ξεφεύγει από την δική μου λογική θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου το αναλύσετε αυτό το πράγμα.
Πώς είναι δυνατόν να έχουμε εισβολή στρατιωτική σε μία γειτονική χώρα και αυτό να είναι θετική εξέλιξη; Και τέλος πώς είναι δυνατόν να περιμένουμε πολιτική λύση ενώ έχουμε στρατιωτική εισβολή;
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την Στρατηγική της ΕΕ για τον νέο σχεδιασμό της αγοράς ενέργειας.
Ακολουθεί η ομιλία:
Κύριε Πρόεδρε, τα όσα καθορίζονται στην έκθεση για τον ανασχεδιασμό της αγοράς ενέργειας περιορίζουν σημαντικά τη δυνατότητα του κράτους να ρυθμίζει, προς όφελος των πολιτών του, το τόσο σημαντικό αυτό θέμα της ενέργειας.
Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στις μεγάλες εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο να αυξάνουν την τιμή και να κερδοσκοπούν εις βάρος του κόσμου. Η ενέργεια είναι ένα πολύ σημαντικό αγαθό για τη σύγχρονη κοινωνία και πρέπει να είναι κτήμα όλων των ανθρώπων στην ποσότητα που απαιτείται και σε χαμηλές τιμές. Για να γίνει αυτό θα πρέπει η ενέργεια να ελέγχεται και να καθορίζεται από το κράτος. Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχουμε δημιουργία μονοπωλίων και εκμετάλλευση από πολυεθνικές εταιρείες.
Ο κόσμος θα υποφέρει, όπως ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, κάτι το οποίο, δυστυχώς, δεν σας το λένε. Το αποκρύπτουν διότι δεν θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Σταύρο Δεληγιάννη στο Ράδιο Νεάπολις της Καβάλας έδωσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος.
Ο Ευρωβουλευτής μίλησε για το λαθρομεταναστευτικό, για την επίθεση που δέχτηκε ο Μητροπολίτης Χίου, για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής αλλά και για τις περιβόητες τηλεοπτικές άδειες.


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates