BREAKING NEWS

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Η ουρά του γαϊδάρου


Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Κάποτε σ’ ένα χωριό, αναφέρει ο θυμόσοφος λαός μας, έπεσε ένας γάιδαρος μέσα σ’ ένα πηγάδι. Για καλή του τύχη, έπεσε με τέτοιο τρόπο που μπορούσε να έχει το κεφάλι του έξω από το νερό, κι έτσι να μπορεί, γκαρίζοντας, να καλεί σε βοήθεια. Οι χωριανοί, που άκουσαν τις εκκλήσεις του ζωντανού, έτρεξαν να βοηθήσουν. Με τα χίλια ζόρια τρόμαξαν να ανεβάσουν το άτυχο τετράποδο στο χείλος του πηγαδιού. Αφού κόντευαν να βγάλουν το ζώο έξω από το πηγάδι, πετάγεται κάποιος και λέει: «σιγά ρε παιδιά, σιγά ρε παιδιά, μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου και βρωμίσει το πηγάδι!».
Κάτι ανάλογο είπε προχθές και ο πρωθυπουργός μας, κατά την ομιλία του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, για το λαθρομεταναστευτικό ζήτημα, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής: ««Για να ενισχύσουμε τα σύνορα και τη διαδικασία του ασύλου, πρέπει οι απαραίτητες δράσεις να γίνουν στη βάση της αλληλεγγύης και του καταμερισμού ευθυνών», ανέφερε και επισήμανε ότι αν η διεθνής κοινότητα δεν αντιδράσει γρήγορα και αποτελεσματικά, θα κάνουν πιο αισθητή την εμφάνισή τους εθνικιστικές και ξενοφοβικές δυνάμεις.». Την ώρα που τα χείλη του πρωθυπουργού έλεγαν αυτά τα λόγια, καιγόταν το hot spot της Λέσβου. Την ώρα εκείνη πλήθος κατοίκων είχαν βγει στους δρόμους και διαμαρτύρονταν. Την ίδια στιγμή, στην ηπειρωτική Ελλάδα, ένα νέο Ωραιόκαστρο έκανε την εμφάνισή του, αντιδρώντας για την παραμονή και ενσωμάτωση λαθρομεταναστών στις τοπικές σχολικές κοινωνίες, και έπεται συνέχεια.
Το ποτάμι του Εθνικισμού, το ποτάμι της Εθνικής αντίδρασης, το ποτάμι που ποτίζει τις αξίες και τις  ρίζες του Έθνους βρίσκεται καθ’ οδόν κ. πρωθυπουργέ. Οι συνεχιζόμενες αυταπάτες σας και οι ιδεολογικές αγκυλώσεις σας δεν πρόκειται να σταματήσουν τις φωνές αντίδρασης των Ελλήνων, όσο και να προσπαθείτε για το αντίθετο. Τα ασύστολα ψεύδη σας μόνο μία μικρή παράταση στη θέση του προέδρου της κυβέρνησης μπορούν να σας προσφέρουν. Οι Εθνικιστικές δυνάμεις κύριε Τσίπρα εγέρθηκαν, αλλά εσείς δεν πήρατε χαμπάρι τι γίνεται, τόσο γύρω σας, όσο βέβαια και στον υπόλοιπο κόσμο. Η σφαλιάρα που δέχτηκε το κόμμα της αγαπητή σας κ. Μέρκελ ήταν τόσο δυνατή που ακούστηκε στα πέρατα της γης. Μόνο εσείς και τα «αξιαγάπητα» συντρόφια σας δεν ακούσατε κάτι, μιας και στ’ αυτιά σας ακόμη ηχούν οι στίχοι «στ’ άρματα, στ’ άρματα, εμπρός στον αγώνα». Αμ τα άρματα βγήκαν από τα θηκάρια τους κι εσείς, όλοι μαζί, ψάχνετε να βρείτε αφηγήματα και δικαιολογίες, για να δικαιολογήσετε την απραξία σας που απορρέει από τις ιδεολογικές σας αγκυλώσεις και τα φαντάσματα του παρελθόντος.  Η παρουσία των Εθνικιστικών κινημάτων κ. Τσίπρα δεν μπορεί να εκφραστεί με μία απλή επισήμανση, όπως εσείς αναφέρατε στην ομιλία σας. Όσο και αν δεν σας αρέσει, όσο κι αν περισσότερα ιδεολογικά σπυριά σας κατακλύζουν το σώμα, ο Εθνικισμός πάτησε πόδι κ. Τσίπρα. Ο Εθνικισμός περνά, και βροντά ο τόπος, κ. Τσίπρα. Ό,τι είναι να κάνετε* κ. Τσίπρα, κάντε το γρήγορα γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Και δεν αναφέρομαι στα χείριστα που απλώθηκαν επί των ημερών σας, αλλά στο ότι πέρα από κυβερνήτης της Χώρας, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να απολέσετε και την αρχηγία του μορφώματός σας.  
*Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα υπάρχει στο διάβα του πολιτικού άγους του πρωθυπουργού. Απ’ τη μία τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος μειώνονται αισθητά, και από την άλλη διακυβεύεται και η θέση του ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δείχνει ότι η μόνη διέξοδος είναι οι εκλογές. Είδομεν.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates