BREAKING NEWS

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Κερδάμε αδέρφια! - Yπανάπτυκτοι και με την βούλα!


Γράφει ο Στέφανος Αλυσανδράτος.

Η Ελλάδα τελευταία στο Δείκτη Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας. Η χώρα μας κατατάσσεται 40η μεταξύ 40 χωρών! Καμένη χώρα η Ελλάδα, που ζει με δανεικά και μνημόνια λένε οι ξένοι... Στην ίδια θέση Ελλάδα, Αφγανιστάν, Σουρινάμ και Γουινέα-Μπισσάου λέει η Παγκόσμια Τράπεζα!

Κερδάμε αδέρφια! Ακόμη και η μάνα μου αναρωτιόταν αν κλείσουν τα κανάλια πως θα βλέπει τα αγαπημένα της προγράμματα. Έχουμε πέσει στα πατώματα και περιμένουμε το ΣτΕ να συνεδριάσει και η χώρα βρίσκεται στον αυτόματο, οι τούρκοι και οι Αλβανοί και ποιος ξέρει και ποιος άλλος διεκδικούν εδάφη από την χώρα μας και χιλιάδες Έλληνες εργάζονται τύποις και αμοίβονται επίσης τύποις με 100 ευρώ τον μήνα... Που μένουν και πως ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Με τον συνταξιούχο παππού και γιαγιά ή μάνα πατέρα. Και για πόσο θα αντέχουν κι αυτοί αφού ο Κατρούγκαλος έχει βαλθεί να τους ξετινάξει επικουρικές και συντάξεις; Κανείς δεν ξέρει...

Την εικόνα μιας τέτοιας ξοφλημένης χώρας μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες για την Ελλάδα. και διεθνή ΜΜΕ αλλά και η Παγκόσμια Τράπεζα.

«Και άλλα δισεκατομμύρια για μια καμένη χώρα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στο οικονομικό περιοδικό manager magazin, το οποίο ανήκει στον όμιλο Spiegel.

Η κατάσταση για τον δημόσιο προϋπολογισμό και τους ανθρώπους στην Ελλάδα παραμένει δραματική. Μετά από επτά χρόνια οικονομικής συρρίκνωσης η κρίση είναι περισσότερο ένα διαρκές παρά ένα μεταβατικό φαινόμενο. 

Η κυβέρνηση Τσίπρα έδιωξε τους περισσότερους από τις 500.000 που ζουν στον εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο και συνεχίζει να κυνηγάει τους Έλληνες με προσόντα και ικανότητες, διώκει το υγιές επιχειρείν, στραγγαλίζει κάθε ικμάδα προοπτικής!

«Κατρακύλα» τριών θέσεων υπέστη η Ελλάδα στην ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την ευκολία του επιχειρείν, με κυριότερες αδυναμίες την εφαρμογή συμβολαίων και την καταγραφή περιουσίας – ζητήματα κρίσιμα για την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό.

Στην κατάταξη του 2017, η χώρα μας έπεσε στην 61η θέση ανάμεσα σε 190 χώρες, από την 58η που ήταν πέρυσι, καταγράφοντας πτώση σε οκτώ από τους δέκα παράγοντες που αξιολογούνται.

Βασικό πρόβλημα είναι το τεράστιο χρονικό διάστημα που απαιτεί η νομική επίλυση προσφυγών γύρω από την τήρηση συμβολαίων, καθώς κατά μέσο όρο τα ελληνικά δικαστήρια χρειάζονται 1.580 ημέρες για να εκδώσουν απόφαση, ήτοι σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια.

Πρόκειται για μία από τις χειρότερες επιδόσεις στον κόσμο, με δεδομένο ότι οι μοναδικές χώρες όπου η Δικαιοσύνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο είναι το Αφγανιστάν, το Σουρινάμ και η Γουινέα-Μπισσάου.

Η χώρα με το καλύτερο θεσμικό πλαίσιο για την επίλυση διενέξεων γύρω από συμβόλαια είναι η Νότια Κορέα, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σιγκαπούρη, όπου γίνονται και οι ταχύτερες εκδικάσεις διαφορών, κατά μέσο όρο σε 164 ημέρες.

Παρόμοια είναι η εικόνα στην καταγραφή περιουσίας, η χώρα μας καταλαμβάνει την 141η θέση, χειρότερα από χώρες όμως η Βενεζουέλα, η Γρανάδα, τη Τανζανία, το Μάλι και η Γουινέα.

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα είναι ο αριθμός των διαδικασιών που απαιτείται να ολοκληρώσει μία νέα επιχείρηση, δέκα τον αριθμό. Την ίδια στιγμή, η ποιότητα των σχετικών δημόσιων υπηρεσιών βαθμολογείται με 4,5 και άριστα το 30.

Προβληματισμό προκαλεί επίσης η χαμηλή κατάταξη της Ελλάδας στην εύρεση χρηματοδότησης, όπου η χώρα μας βρίσκεται στην 82η θέση, υποχωρώντας κατά τέσσερις θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Και τι μας έμεινε; Α! Ο τουρισμός...

Αμ δε! Πτώση κι εκεί στα έσοδα. 

Οι τουρίστες ήρθαν αλλά ήταν τόσο χαμηλού βιοτικού επιπέδου που μοιράζονταν "μία σαλάτα στα έξι" και κοιμόντουσαν σε σπίτια με κρατήσεις μέσω airbnb ή σε ξενοδοχεία με προσφορές –πρακτική που ακολούθησαν για να επιβιώσουν πολλοί ξενοδόχοι, σύμφωνα με την ανάλυση του προέδρου του ΞΕΕ Γιώργο Τσακίρη.

Οι πλούσιοι τουρίστες πήγαν στην Ισπανία και αλλού. 
Αιτία; 
Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που βρίσκονται στα νησιά μας με τις ιδεοληψίες της κ. Τασίας και του κάθε Μουζάλα και του κάθε συριζαίου και άλλων ψευτοανθρωπιστών.

Ποιος θέλει να κολυμπά αμέριμνος και δίπλα του να σκάνε βάρκες με πλήθος ανθρώπων; Ποιος θέλει να περπατάει στα πάρκα του νησιού και να πατάει σκατά ή να βλέπει κάθε καρυδιάς καρύδι με το μάτι γυαλισμένο για γυναίκα; Είστε τρελοί και πάτε να μας αποτρελάνετε κι εμάς; 

Και μην πείτε πως αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, γιατί βάρκες έφτασαν μέχρι την Μονεμβασιά, και στα νησιά του Ιονίου. Ακόμη και στην Μύκονο...

Τσίπρα, πάμε κατά διαόλου και θέλω να πιστεύω πως το γνωρίζεις εσύ καλύτερα από τον καθ’ ένα μας.

Και αν το γνωρίζεις κάνε κάτι!

Αν πάλι δεν το γνωρίζεις, άσε τον Μητσοτάκη να τα κάνει απόσκατα. Φτάνει με σένα.
Χαρήκαμε πολύ, ας χαρούμε τώρα και με κανέναν άλλο... 
Και μην απορήσετε όλοι σας όμως αν δείτε τους "ναζί" και τους "ακραίους" να σηκώνουν κεφάλι. Και άντε μετά να βγάλετε διαβατήριο γιατί βλέπω να γίνεται εδώ μέσα της Ισλανδίας...


Υ.Γ. Έφυγε η Ελπίδα καβάλα σε κόκκινο άλογο σαν τον Άϊ Δημήτρη, μεγάλη η Χάρη του σήμερα! Μνημόνια παντού έμειναν, κόκκινα δάνεια, χρέη και απογοήτευση και κατάθλιψη μέχρι να καεί η κόλαση όλη! 
Ζήτω το ευρώ, ζήτω η Ε.Ε. των τραπεζιτών, των μιζών, των ντόπιων και ξένων μιζαδόρων...

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates