BREAKING NEWS

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Οι συλλήψεις Ελλήνων δημοσιογράφων στην Νέα Υόρκη και η υποκρισία της «Εφημερίδας των Συντακτών»


Μια πολύ περίεργη ιστορία διαδραματίσθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στην Νέα Υόρκη. Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Δημοκρατία», κάτω από τον τίτλο «Συνελήφθησαν δύο μεταμφιεσμένοι (!) Έλληνες δημοσιογράφοι στην Αμερική», τα εξής:
«ΚΙΝΔΥΝΟ απέλασης από τις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν από χθες δύο Έλληνες δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν από τις αμερικανικές Αρχές να παρακολουθούν μεταμφιεσμένοι τις κινήσεις της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής στη Νέα Υόρκη, στο λόμπι του ξενοδοχείου «Westin Grand Central», όπου βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο πρωθυπουργός με το κυβερνητικό επιτελείο που τον συνοδεύει στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Οι ίδιοι ομολόγησαν ότι έφθασαν στο ξενοδοχείο με σκοπό να καταγράψουν τις κινήσεις της ελληνικής αποστολής. Το περιστατικό συνέβη προχθές το μεσημέρι στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος δημοσιογράφος ήταν μεταμφιεσμένος με γυαλιά ηλίου, μαύρη περούκα και μπλε καπέλο και είχε καθίσει σε όρθιο τραπεζάκι στο καφέ, έχοντας την κάμερα στραμμένη στην είσοδο του ξενοδοχείου.
Ο δεύτερος, επίσης μεταμφιεσμένος με καστανή περούκα, πράσινο καπέλο και γυαλιά ηλίου, καθόταν σε καναπέ της ρεσεψιόν, κοιτώντας αμέριμνος (!) προς την είσοδο. Λίγη ώρα αργότερα παράγγειλαν δύο μπίρες και επιχείρησαν να τις χρεώσουν στο δωμάτιο συνεργάτη του πρωθυπουργού. Σημειώνεται ότι και οι δύο εργάζονται σε κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν. Κίνησαν υποψίες στους άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού, που ειδοποίησαν τους αστυνομικούς της NYPD, οι οποίοι τους συνέλαβαν. Ανακρινόμενοι, ισχυρίστηκαν ότι ήθελαν να κινηματογραφήσουν την άφιξη της ελληνικής αποστολής. Δεν έπεισαν όμως και παραπέμφθηκαν σε τακτική ανάκριση».
Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με την όλη ιστορία, εντύπωση όμως μας έκανε το σχόλιο από την «Εφημερίδα των Συντακτών», η οποία κάτω από τον τίτλο «Πλήρης αποδοκιμασία από την “Εφ.Συν.”» γράφει τα εξής:
«Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη γιατί παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέχρι αργά χθες το βράδυ, πρόκειται για τους ανταποκριτές των τηλεοπτικών σταθμών Star και Alpha, οι οποίοι κατηγορούνται και για πλαστογραφία. Ο δεύτερος είναι και συνεργάτης της εφημερίδας μας τον τελευταίο χρόνο.
Η «Εφ.Συν.» θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει τους αναγνώστες της ότι δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις ενέργειες του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψή του. Η εφημερίδα μας δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα σχέδια και τις κινήσεις του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο οποίος ενήργησε αποκλειστικά με την ιδιότητα του ανταποκριτή τηλεοπτικού σταθμού ή άλλου μέσου, και βέβαια δεν επρόκειτο ποτέ να αναθέσει τέτοιου είδους «αποστολή» σε δημοσιογράφο που συνεργάζεται μαζί της. Η ερευνητική δημοσιογραφία την οποία ασκεί, εκτός των άλλων, η «Εφ.Συν.» δεν έχει καμία σχέση με γελοίες μεταμφιέσεις και πλαστογραφίες, οι οποίες δύσκολα μπορούν να συγκαλύψουν τις ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες που βρίσκονται πίσω από τέτοιες «επιχειρήσεις». Είναι σαφής λοιπόν η πλήρης αποδοκιμασία τους από την «Εφ.Συν.».
Η εντύπωση δεν έγκειται στο γεγονός ότι η ανεπίσημη έντυπη έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζει πανικόβλητη την θέση της από την «κατασκοπική» αντικυβερνητική πρωτοβουλία του συνεργάτη της, τον οποίο και καταδικάζει ανοιχτά, αλλά στην πολύ επιλεκτική διάθεσή της. Όταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καταδίκασε από την πρώτη στιγμή το τραγικό περιστατικό στην Αμφιάλη, η συγκεκριμένη φυλλάδα (και όχι μόνον, για να είμαστε ειλικρινείς) ωρυόταν χρησιμοποιώντας την σταλινική μέθοδο της συλλογικής ευθύνης και στοχοποίησε ένα ολόκληρο Πολιτικό Κόμμα για μια μεμονωμένη πράξη. Γιατί, λοιπόν, τώρα να μην ισχύσει η ίδια συλλογική ευθύνη για την «κατασκοπική» και πλαστογραφική δράση του συνεργάτη της; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Η επιχείρηση δικαιολόγησης που χρησιμοποιεί η εν λόγω φυλλάδα και η ολοφάνερη προσπάθεια να τραβηχτεί μακριά από μια ενέργεια συνεργάτη της, η οποία στόχευε τον πολυαγαπημένο της ΣΥΡΙΖΑ, θα προκαλούσε απλώς τον γέλωτα αν δεν υπήρχαν οι γνωστές προσπάθειές της να ποινικοποιήσει με εντελώς αστήριχτα και αβάσιμα «επιχειρήματα» την συνολική πολιτική δράση ενός Νόμιμου και (κυρίως) Έντιμου Πολιτικού Κόμματος, το οποίο εκφράζει την θέληση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates