BREAKING NEWS

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Παρεμβάσεις ευρωβουλευτή Στρατηγού Επιτήδειου για λαθρομετανάστευση, εξωτερική πολιτική της Ε.Ε. και αλβανικές προκλήσεις - 3 ΒΙΝΤΕΟ


Στρατηγός Επιτήδειος: Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο "hot spot"
Παρέμβαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Ευχαριστώ κυρία Πρόεδρε. Εάν θελήσουμε να εξετάσουμε την έκθεση ως ένα φιλολογικό κείμενο τότε οπωσδήποτε μπορούσαμε να το βαθμολογήσουμε με άριστα. Εάν θέλουμε όμως να το δούμε ως μία πραγματική προσπάθεια αντιμετωπίσεως του προβλήματος το οποίο έχουμε τότε οπωσδήποτε θα το χαρακτηρίσουμε ως ένα απλό ευχολόγιο.
Δεν το λέω αυτό με ειρωνική διάθεση αλλά με πραγματιστική. Βλέπετε, η αλλοπρόσαλλη πολιτική που ακολουθήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τώρα, από την μία πλευρά πολιτική ανοικτών συνόρων και τώρα έλεγχος συνόρων, πανικός γενικώς διότι δεν μπορούμε να περιορίσουμε την ροή των μεταναστών, έχει δημιουργήσει μία κατάσταση η οποία είναι ανεξέλεγκτη.
Πώς μπορούμε να περιορίσουμε την ροή των μεταναστών όταν δεν συνεργαζόμαστε με τα κράτη τα οποία είναι οι χορηγοί, είναι οι πηγές της ροής των προσφύγων. Η κυρία Γκόμεζ, ανέφερε την Αιθιοπία, εγώ δεν θα κομίσω γλαύκας εις Αθήνας αν σας αναφέρω την Τουρκία και όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση η οποία έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Βλέπετε ορισμένες χιλιάδες παρανόμων μεταναστών δημιούργησαν την ζούγκλα του Καλαί. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο "hot spot". Γνωρίζετε, γιατί πολλοί και πολλές από εσάς έχουν επισκεφθεί τα "hot spots" στην Ελλάδα πια κατάσταση επικρατεί εκεί. Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών διαφόρων Εθνών, βιασμοί γυναικών, παιδιά τα οποία κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και απροστάτευτα και όλα αυτά θέλουμε εμείς να τα ελέγξουμε.
Δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε αν προηγουμένως δεν αποφασίσουμε να σταματήσουμε καταρχάς την ροή των προσφύγων προς τις χώρες της Ευρώπης και παράλληλα την κατανομή των ήδη υπαρχόντων με την αναλογία την οποία μπορεί να αποδοθεί σε κάθε κράτος".
Παρέμβαση Στρατηγού Επιτήδειου για την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτικής ασφάλειας στην ΕΕ
Παρέμβαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την εφαρμογή της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.
Ακολουθεί η παρέμβαση:
"Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Η εφαρμογή της πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως προσκρούει στο γεγονός ότι αυτή δεν είναι διακριτή από εκείνη του ΝΑΤΟ. Οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως είναι και μέλη του ΝΑΤΟ, κατά συνέπεια οι προσπάθεια τους να εφαρμόσουν την μία πολιτική αναιρεί την προσπάθεια τους να εφαρμόσουν την άλλη πολιτική.
Αυτό το γεγονός φαίνεται χαρακτηριστικά με τις στρατιωτικές δυνάμεις. Έχουμε στρατιωτικές δυνάμεις που χρησιμοποιούνται για τις αποστολές του ΝΑΤΟ που πρέπει να έχουν την δυνατότητα εφαρμογής της συλλογικής άμυνας, δηλαδή να διεξαγάγουν μάχης εναντίων άλλης στρατιωτικής δυνάμεως της αυτής συγκροτήσεως και δυνατοτήτων και από την άλλη πλευρά έχουμε τις στρατιωτικές δυνάμεις που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως όπου εκεί θα εφαρμόσουν τις αποστολές τύπου Petersberg, δηλαδή ανθρωπιστικές αποστολές που δεν θα χρειαστεί αν δώσουν μάχη εναντίων άλλου στρατού. Αυτό το φαινόμενο επηρεάζει και την προσπάθεια αναπτύξεως της αμυντικής βιομηχανίας.
Άρα λοιπόν θα πρέπει να γίνει σαφής διαχωρισμός των δυνάμεων που θα λαμβάνουν μέρος στην εφαρμογή του ΝΑΤΟ και εκείνων που θα λαμβάνουν μέρος στην εφαρμογή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως."
Στρατηγός Επιτήδειος: «Πρέπει να διακοπούν άμεσα οι ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας»
Παρέμβαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Επιτήδειος, στα πλαίσια της παρουσίασης της δέσμης μέτρων του 2016 για τη διεύρυνση από τον Johannes Hahn, Επίτροπο αρμόδιο για την ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας και τις διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε. Κύριε Επίτροπε, μία από τις χώρες που επιδιώκει να ενταχθεί στη Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Αλβανία. Όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα αυτή απέχει μακράν από το να πληροί τις προϋποθέσεις της Συνθήκης της Κοπεγχάγης. Παρ’ όλα αυτά τυγχάνει προστασίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αντί λοιπόν η κυβέρνηση της χώρας να προσπαθήσει να καλύψει αυτή την διαφορά κάνει ότι είναι δυνατόν ούτως ώστε να καταστρέφει τις σχέσεις καλής γειτονίας που οφείλει και υποχρεούται να έχει με την Ελλάδα. Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός της χώρας προέβει σε μία ανεξήγητη και απαράδεκτη επίθεση κατά της Ελλάδος, ένα πολιτικό παραλήρημα για το οποίο δεν υπήρχε λόγος να γίνει. Εξέφρασε επεκτατικές βλέψεις κατά της χώρας και επιπλέον προσέβαλε και την ιστορία της χώρας. Αυτή λοιπόν είναι η πρόοδος που παρουσιάζει η Αλβανία σύμφωνα με εσάς;
Πρέπει να διακοπούν άμεσα οι ενταξιακές διαδικασίες μέχρις, ώστε ο Πρόεδρος της χώρας να ορθοφρονήσει.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates