BREAKING NEWS

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Ο Στρατηγός Γ. Επιτήδειος στο Ράδιο Νεάπολις για τις τρέχουσες εξελίξεις - ΗΧΗΤΙΚΟ


Με αφορμή τις αποφάσεις της πρόσφατης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Νεάπολις 90.8 FM» του νομού Καβάλας στον δημοσιογράφο Σταύρο Δεληγιάννη.
Μεταξύ των άλλων, ο Στρατηγός αναφέρθηκε στον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών όχι μόνο μεταξύ των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στα Hot Spots αλλά και των ανθρώπων που έρχονται σε επαφή με αυτούς. Αποκάλυψε πως 14 στρατιωτικοί που εργάζονται σε Hot Spots προσβλήθηκαν από ηπατίτιδα. Επιπλέον, πρόσφατα στρατιωτικοί αρνήθηκαν να εκτελέσουν διαταγή η οποία αφορούσε την επίσκεψη και δραστηριότητα στα συγκεκριμένα Ηot Spots.
Παράλληλα, επεσήμανε πως οι μεταναστευτικές ροές όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά συνεχώς αυξάνονται προς τα ελληνικά νησιά. Για τον ρόλο της Τουρκίας στο μεταναστευτικό ζήτημα, δήλωσε πως «οι Τούρκοι έχουν κατορθώσει με τους διάφορους ελιγμούς που κάνουν στη διπλωματία και τις πιέσεις που ασκούν, να γίνουν απαραίτητοι στην ΕΕ ως στρατηγικοί εταίροι γιατί αυτό ουσιαστικά επιβάλλει το συμφέρον των ΗΠΑ». Επίσης, άσκησε δριμεία κριτική για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ λέγοντας πως «μια από τις κακοδαιμονίες της είναι η σχεδόν πλήρης ταύτισή της με τη πολιτική των ΗΠΑ».
Όσον αφορά το θέμα της σύστασης Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής και Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής, ο Στρατηγός επεσήμανε πως σκοπός αυτού του "γραφειοκρατικού οργανισμού" δεν είναι ο έλεγχος των ροών των παράνομων μεταναστών και η επιστροφή τους στην Τουρκία αλλά η ασφαλής μεταφορά τους στα ελληνικά νησιά όπου και θα γίνεται η καταγραφή τους. Ουσιαστικά, ο οργανισμός αυτός δημιουργήθηκε ώστε να αφαιρέσει αρμοδιότητες από τα κράτη.
Σχετικά με το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας, σχολίασε πως «σκοπός του ΝΑΤΟ είναι η στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας. Η ευθεία πρόκληση του ΝΑΤΟ προς της Ρωσία δεν προοιωνίζει θετικές εξελίξεις. Η ΕΕ θα έπρεπε να κρατήσει μια ενδιάμεση στάση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας ώστε να εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα. Η Ρωσία αποτελεί σημαντικό στρατηγικό εταίρο της ΕΕ  με την οποία συνεργάζεται σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ασφάλειας κυβερνοχώρου και ενέργειας παρά τις κυρώσεις που της έχει επιβάλλει η ΕΕ. Η ΕΕ έχει τη δυνατότητα να κινηθεί διπλωματικά μεταξύ αυτών των δύο δυνάμεων».
Όσον αφορά την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, ο Στρατηγός δήλωσε πως «η επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας, μεταξύ των άλλων, θα έχει ως αντικείμενο και την μείωση του ελληνικού χρέους το οποίο δεν είναι βιώσιμο και υπάρχει κίνδυνος λαϊκών εξεγέρσεων. Στόχος του Ομπάμα είναι να μη διαφύγει η Ελλάδα προς τη Ρωσία διότι αν η Ελλάδα και η Τουρκία αρχίσουν να έχουν σχέσεις με τη Ρωσία, τότε η νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ θα αρχίσει να εξασθενεί».
Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με ένα σύντομο σχόλιο σχετικά με τη μη εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Σ’ αυτό, ο Στρατηγός επεσήμανε πως «ως τρίτο κόμμα δικαιούμαστε και επιβάλλεται να βάλουμε και δεύτερο μέλος στο ΕΣΡ. Οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών μας έχουν γίνει τόσο προκλητικές με αποτέλεσμα, να μην προκαλεί αίσθηση το ότι το 3ο σε δύναμη πολιτικό κόμμα της χώρας δεν εκπροσωπείται όχι μόνο στο ΕΣΡ αλλά και με Αντιπρόεδρο στη Βουλή». 


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates