BREAKING NEWS

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Δυναμικές παρεμβάσεις Στρατηγών Ελ. Συναδινού και Γ. Επιτήδειου κατά της Ε.Ε. για το λαθρομεταναστευτικό - 2 ΒΙΝΤΕΟ


Ελευθέριος Συναδινός: Κύριος ένοχος της λαθρομετανάστευσης στην Ε.Ε η Τουρκία!

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τη διαχείριση της μετανάστευσης κατά μήκος της διαδρομής της Κεντρικής Μεσογείου, τονίζοντας ότι αν η Ε.Ε. επιθυμεί πραγματικά να καταπολεμήσει τα δίκτυα παράνομης διακίνησης μεταναστών θα πρέπει να στρέψει το βλέμμα της στην Τουρκία, η οποία όχι μόνο δεν καταπολεμά τα δίκτυα αυτά, αλλά απεναντίας τα πριμοδοτεί με σκοπό να μπορεί να ελέγχει και να απειλεί την Ένωση.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κύριε Πρόεδρε, στο μεταναστευτικό άξονα Λιβύης - Ιταλίας της Κεντρικής Μεσογείου η Ε.Ε. εφάρμοσε, σε συνεργασία με τις Ιταλικές αρχές, μια πολιτική ελέγχου και ναυτικής αποτροπής της ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών. Θέλω να κάνουμε μια σύγκριση μεταξύ, Λιβύης Ιταλίας και Ελλάδος Τουρκίας.
Η Ιταλία δύναται να παρακολουθεί και να επεμβαίνει, λόγω θαλάσσιας απόστασης, στα έμφορτα πλοιάρια που αναχωρούν από τις λιβυκές ακτές. Η Ελλάδα αδυνατεί λόγω της μικρής απόστασης του νησιωτικού της συμπλέγματος από τα Μικρασιατικά παράλια.
Η ΕΕ, σχεδιάζει ακόμα και την αποστολή δυνάμεων στη Λιβύη, λόγω της κυβερνητικής αστάθειας, για να καταπολεμήσει τα δίκτυα παράνομης διακίνησης μεταναστών. Η Τουρκία δεν καταπολεμά τα δίκτυα αυτά, αντιθέτως τα πριμοδοτεί, ελέγχει και απειλεί την Ένωση.  
Στην Ιταλία υπάρχει μια κύρια πύλη εισόδου, στην Ελλάδα κάθε νησί και μικρονησίδα αποτελεί αντίστοιχη πύλη και τα "hot spots" αυξάνονται με τους καταιγιστικούς ρυθμούς που αυξάνεται και η ανεργία των νέων.
Θέλω να δώσω μια  συμβουλή στην Ε.Ε: Αν πραγματικά επιδιώκετε να αντιμετωπίσετε τις μεταναστευτικές ροές, μην κοιτάτε την Ελλάδα και την Ιταλία. Στρέψτε το βλέμμα σας στον κύριο ένοχο, που είναι η Τουρκία!"
Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στους Έλληνες και όχι τους λαθρομετανάστες»
Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την διαχείριση της μετανάστευσης κατά μήκος της διαδρομής της Κεντρικής Μεσογείου.
Ακολουθεί η ομιλία:
"Κύριε Πρόεδρε, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού απέτυχε παταγωδώς να ελέγξει τις ροές των παράνομων μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, ετοιμάζεται τώρα να δρέψει νέες ανάλογες δάφνες, προσπαθώντας να εμποδίσει την ροή παράνομων μεταναστών από τη Λιβύη προς την Ιταλία μέσω της Κεντρικής Μεσογείου.
Στο πλαίσιο αυτό, σπαταλά χωρίς λόγο και χωρίς αποτέλεσμα μεγάλα ποσά τα οποία θα μπορούσε να διαθέσει προκειμένου να διορθώσει, να εξαλείψει ή, εν πάση περιπτώσει, να μειώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αναξιοπαθούντες Ευρωπαίοι. Επίσης, θα μπορούσε να δώσει τα χρήματα αυτά στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι παράνομοι μετανάστες για να αποκτήσουν κάποια ανάπτυξη. Τίποτε από όλα αυτά δεν κάνει.
Εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια αποτυχημένη πολιτική. Ανέφερε προηγουμένως η κ. Mogherini ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη. Συμφωνώ.
Πρέπει όμως πρώτα οι Ευρωπαίοι να δείξουν αλληλεγγύη προς τους Έλληνες που, για έβδομο συνεχόμενο έτος, υποφέρουν από την εφαρμογή των μνημονίων. Τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνει τετρακόσια ευρώ για κάθε παράνομο μετανάστη, του παρέχει δωρεάν σίτιση και υγειονομική περίθαλψη, στέγαση και τα στερεί αυτά από τους Έλληνες".

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates