BREAKING NEWS

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Καταγγελίες - σοκ των Ελλήνων Πομάκων κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι συμβάλλει στον εκτουρκισμό τους


Λάβροι εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη οι Έλληνες Πομάκοι, καθώς εξοργίστηκαν με τα όσα είπε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Θράκη.
Η πομακική εφημερίδα «Ζαγάλισα», με πρωτοσέλιδο άρθρο της με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Γενοκτονικές Δηλώσεις στη Σμίνθη, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη», γράφει τα εξής πολύ ενδιαφέροντα:
«Συνεχίζει την … οικογενειακή́ παράδοση ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που θέλει την οικογένειά του να παραχωρεί́, κάθε φορά́ που έχει στα χέρια της την εξουσία, γη και ύδωρ στην Τουρκία. Για την αδελφή́ του ειδικά́, Ντόρα Μπακογιάννη, είχαμε γράψει στα φύλλα 25 και 26 της Ζαγάλισα (ιστότοπος www.zagalisa.gr) ότι έκανε καταστροφικούς χειρισμούς στο θέμα των ιμάμηδων της Θράκης, σπρώχνοντάς τους ομαδικά́ στην αγκαλιά́ των ψευτομουφτήδων και της Τουρκίας, και για τον λόγο αυτό́ την είχαμε χαρακτηρίσει ως τη «χειρότερη υπουργό́ των εξωτερικών της Ελλάδας από́ το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά».
Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζει ο αδελφός της, ο οποίος, ερχόμενος στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και μάλιστα στην μητρόπολη της πομακοφωνίας τη Σμίνθη, συναντήθηκε με τον εκλεκτό της Τουρκίας, δήμαρχο Μύκης και παλιό αρθρογράφο τουρκόφωνων εθνικιστικών εφημερίδων, Τζεμίλ Καπζά. Εκεί, ο Μητσοτάκης προέβη σε γενοκτονικές δηλώσεις, αφού είπε ότι αποτελεί για τον ίδιο προτεραιότητα η διαμόρφωση εκπαιδευτικού συστήματος στη μειονότητα που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους, με εξίσου καλή γνώση της ελληνικής και τουρκικής γλώσσας.
Πού είναι κύριε Μητσοτάκη η δική́ μας μητρική́ γλώσσα; Πού είναι τα πομακικά; Η Σμίνθη είναι 100% πομακόφωνο χωριό́. Δεν έχετε ίχνος ευαισθησίας επάνω σας; Οι Πομάκοι λοιπόν πρέπει να γνωρίζουν εξ ίσου καλά́ τα ελληνικά́ και τα τουρκικά́ σύμφωνα με τον επόμενο πρωθυπουργό́ και πρέπει να ξεχάσουν τη μητρική́ τους γλώσσα, διότι τους θεωρεί́ … τούρκους!. Αν ζούσαμε σε χώρα με κατοίκους που είχαν την ελαχίστη ευαισθησία σχετικά́ με το μέλλον της πατρίδας τους, ήταν σίγουρο ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης (και όχι μόνο αυτός) θα είχε φάει μαύρο, κατάμαυρο στις εκλογές για τα αισχρά́ ψηφοθηρικά́ παιχνίδια του με τους Τούρκους.
Να σημειώσουμε ότι αριστερής ιδεολογικής κατεύθυνσης ιστοσελίδες που αναπαρήγαγαν με ευνοϊκή́ διάθεση τις δηλώσεις Μητσοτάκη δεν είχαν πουθενά́ στα δημοσιεύματά́ τους τη λέξη «Πομάκοι» ή «Πομακοχώρια» και κανένα φυσικά́ σχολιασμό́ για την απρέπεια των δηλώσεων περί́ τουρκικής γλώσσας στο κέντρο των πομακόφωνων περιοχών. Επειδή́ όμως ζούμε σε χώρα όπου οι περισσότεροι πολίτες έχουν μνήμη χρυσόψαρου και ευαισθησία παχύδερμου, είμαστε σίγουροι ότι το ψηφοθηρικό́ παιχνίδι και οι κρατικοί́ σχεδιασμοί́ για τον εκτουρκισμό́ των Πομάκων έχουν πολύ́ μέλλον μπροστά́ τους. Να είναι βέβαιοι ότι το κίνημά́ μας θα ανατρέψει τα σχέδιά τους».
Οι καταγγελίες της πομακικής εφημερίδας εναντίον του Μητσοτάκη είναι πολύ σοβαρές και εμπεριστατωμένες σε περιεχόμενο, καθώς παρουσιάζουν ουσιαστικά τον αρχηγό της ΝΔ ως προωθητή των τουρκικών σχεδίων στην Θράκη και βοηθό τους στον εκτουρκισμό των Πομάκων. Αυτό είναι το ύφος και το είδος του «νέου πατριωτισμού» του Μητσοτάκη, ο οποίος καταφέρεται πάντοτε εναντίον του Ελληνικού Εθνικισμού και εντελώς ανεύθυνα χαρακτηρίζει την Ελληνική Θράκη ως «πολυπολιτισμική».
Να τον χαίρονται τα «εθνικόφρονα» παπαγαλάκια, που έχουν το θράσος να αμφισβητούν το Ελληνικό Φρόνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates