BREAKING NEWS

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Η Χρυσή Αυγή ξεμπροστιάζει τους πράκτορες της Άγκυρας: Φέραμε στο Κοινοβούλιο την ανθελληνική πρακτική του Δήμου Αρριανών να εκδίδει επίσημα έγγραφα στα τούρκικα!


Εδώ και αρκετό καιρό, κάτω από τη μύτη των αρχών, ο δήμαρχος Αρριανών έχει επιβάλλει την τουρκική ως... επίσημη γλώσσα, εκδίδοντας έγγραφα του δήμου σε αυτήν και χωρίς να βρει μπροστά του καμία αντίδραση, ελέω ότι είναι φίλα προσκείμενος στο τουρκικό προξενείο.
Το θέμα στην Βουλή έφερε η Χρυσή Αυγή με ερώτηση της Βουλευτού Β’ Αθηνων, Ελένης Ζαρούλια και του Βουλευτού Β’ Πειραιώς, Ιωάννη Λαγού, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον τοπικό τύπο της Θράκης μας, που προέβαλλαν την εθνική δράση του Κινήματος.
Σας παραθέτουμε σχετικά το δημοσίευμα τοπικού μέσου της Ξάνθης:
Με ερωτήσεις τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θέτουν προ των ευθυνών της την κυβέρνηση για τις προσπάθειες απόσχισης από την Ελληνική επικράτεια των δήμων οι δημάρχοι Μύκης και Αρριανών, καθώς επίσης για την αύξηση παραβατικότητας που παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό στην Θράκη
ΠΡΟΣ Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
ΘΕΜΑ: Αποσχιστική και ιταμή δραστηριότητα Δημάρχου
Με ένα έγγραφο που δεν φέρει ως όφειλε το επίσημο λογότυπο του Δήμου Αρριανών, που δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου ούτε κάποια σφραγίδα του Δήμου και που είναι κατά προκλητική και βαρύτατη παράβαση του νόμου, γραμμένο στην τουρκική γλώσσα, ο δήμαρχος Αμέτ Ριτβάν ανακοίνωσε στις 16/1/2017 πως λόγω χιονόπτωσης δεν θα λειτουργούσαν οι σχολικές μονάδες της περιοχής. Δηλαδή όλα τα εν Οργάνη ευρισκόμενα σχολεία (στα οποία συμπεριλαμβάνονται τόσο τα νηπιαγωγεία όσο και το γυμνάσιο) αλλά και τα δημοτικά που βρίσκονται σε Κερασιά, Χλόη, Κάρδαμο, Δροσιά, Εσοχή και Ραγάδα.
Επί πλέον ο Αμέτ Ριτβάν λειτουργώντας όχι ως πολίτης του Ελληνικού κράτους αλλά με τρόπο υπονομευτικό για την κοινωνική ειρήνη της περιοχής που εκλέγεται και με μέθοδο και προκλητική πολιτική συμπεριφορά, που έχει αναμφισβήτητα αποσχιστικό χαρακτήρα, τους τοπικούς οικισμούς στο έγγραφο που συνέταξε, υπέγραψε και απέστειλε, δεν τους αναφέρει ούτε καν με τις επίσημες ονομασίες τους αλλά χρησιμοποιεί τουρκικά τοπωνύμια μια πράξη που αναδεικνύει με αναμφισβήτητο τρόπο, την βούλησή του να διαμορφώσει τουρκική συνείδηση στους κατοίκους του εν λόγω Δήμου.
Η προκλητικά και σφόδρα αντισυνταγματική, αποσχιστική και αντεθνική πράξη του Αμέτ Ριτβάν δεν συνιστά για τους γνωρίζοντες την δραστηριότητά του εξαιρετική έκπληξη, αν λάβουμε υπ’ όψη μας πως αυτός ο ίδιος είναι ο αντιπρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης»Η εν λόγω παράνομα δρώσα επιτροπή, που για πολλούς συνιστά την «ομπρέλα» υπό στην σκέπη της οποίας λειτουργούν τα αριθμητικά ελάχιστα στοιχεία της μειονότητας της οποίας πρόεδρος είναι άλλωσττε ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, γ.γ. ο πρόεδρος της δήθεν «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» Κοράι Χασάν ενώ χρέη αντιπροέδρου εκτελεί επίσης ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά.
Αυτοί μάλιστα οι τελευταίοι, για την τοπική κοινή γνώμη αποτελούν ενεργούμενα της Άγκυρας και του βαθέως τουρκικού κράτους, που για κάποιους επιχειρεί να δημιουργήσει ποικίλη κοινωνικοπολιτική αναστάτωση στη Δυτική Θράκη, προκαλώντας εθνοτικό μίσος και εκ του μη όντος να οικοδομήσει κλίμα ρατσιστικού μίσους. Μάλιστα προς επίρρωση της εν λόγω στάσης των προαναφερθέντων γεγονότων, μέλη της «Συμβουλευτικής Επιτροπής», που ανάμεσά τους συγκαταλέγεται και ο δήμαρχος Αρριανών, πραγματοποίησαν τον παρελθόντα Μάιο επίσκεψη στην Άγκυρα όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώ για αυτή τη συνάντηση υπήρξε και ρεπορτάζ της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak που έγραψε πως : «ο πρόεδρος Ερντογάν υποδέχθηκε τους εκπροσώπους της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης και ο πρόεδρος έδωσε διάφορα δώρα στον εκλεγμένο μουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, στον εκλεγμένο μουφτή της Κομοτηνής και τους υπολοίπους».
Σε εκείνη δε τη συνάντηση στεκόμενος δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο φωτογραφήθηκε και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τούρκες, που είναι γιος του ιδρυτή της τρομοκρατικής οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων» της Τουρκίας Αλπαρσλάν Τούρκες. Βέβαια οι προκλήσεις των ακραίων της άτυπης «Συμβουλευτικής Επιτροπής» δεν σταματούν εδώ, με πρόσφατο επίσης παράδειγμα η εκδήλωση «Μνήμη 29/1» που διοργανώθηκε από την «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» και που μέλη της προκαλούν καθυβρίζοντας το Ελληνικό Κράτος, βροντοφωνάζουν «είμαστε Τούρκοι» και δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για «κατοχή» των μουφτειών και για «πραξικόπημα» κατά της θρησκευτικής ελευθερίας τους και για μια Ελλάδα που «έβαλε στο μάτι» μέχρι και τα τζαμιά τους !
Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
  1. Για ποιο λόγο και εν ονόματι ποιας σκοπιμότητος οι υπηρεσίες και οι αρμόδιοι του Ελληνικού κράτους απαντούν με εκκωφαντική σιωπή και αλαλία χωρίς κανείς να μεριμνά για την αποκατάσταση της νομιμότητος ;
  2. Ποια η αντίδραση της Ελληνικής Πολιτείας για την περιφρονητική συμπεριφορά απέναντι στους νόμους του Ελληνικού κράτους και στο Ελληνικό Σύνταγμα από τον δήμαρχο Αρριανών;
  3. Έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο Αμέτ Ριτβάν που σε επίσημο έγγραφο του Ελληνικού κράτους χρησιμοποιεί την τουρκική γλώσσα ;
Αθήνα, 9/2/2017 Οι ερωτώντες βουλευτές
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’Πειραιώς
Ζαρούλια Ελένη
Βουλευτής Β’ Αθήνων 

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates