Το τελευταίο χρονικό διάστημα επανήλθε στο προσκήνιο από ευρωπαϊκούς κύκλους η συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν. Πληθώρα ελληνικών και ξένων δημοσιευμάτων έχει αναλύσει και καλύψει εκτενώς το εν λόγω ζήτημα. Ας ξεκινήσουμε όμως, από το τι είναι η Συνθήκη Σένγκεν. Η Συνθήκη αυτή, η οποία θεωρητικά τουλάχιστον αποτελεί βασικό κορμό γιά την ύπαρξη της ενωμένης Ευρώπης, έχει ως σκοπό την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Αν και πολλοί σπεύδουν να παρουσιάσουν τη Συνθήκη Σένγκεν ως μια “κατάκτηση” των ευρωπαϊκών λαών υπερπροβάλλοντας τα οφέλη της, το σημερινό βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος φέρνει στην επιφάνεια όχι μόνο τα τρωτά της σημεία, αλλά και τους λάθος χειρισμούς πού έγιναν κατά την εφαρμογή της θέτοντας την στην ουσία υπό αμφισβήτηση. Οι αντιδράσεις των ευρωπαίων ηγετών μπροστά στα τεράστια ρεύματα μεταναστών και προσφύγων που κατέκλυσαν αιφνιδιαστικά την Ευρώπη χαρακτηρίζονται από πανικό και είναι ενέργειες που δεν υποδηλώνουν, σε καμία περίπτωση, την αλληλεγγύη μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών πολλά από τα οποία ύψωσαν φράχτες ή προχώρησαν σε προσωρινή αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν επαναφέροντας τους ελέγχους στα σύνορά τους.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχοντας ν' αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις στο εσωτερικό των χωρών τους, αλλά και την εκλογική πίεση που ασκείται στις κυβερνήσεις τους προσπαθούν ν' αποτινάξουν το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα από τα δικά τους κράτη μεταθέτοντάς το αλλού. Στην παρούσα φάση το έχουν μετατοπίσει εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, όχι μόνο την έχουν καταστήσει αποδιοπομπαίο τράγο, αλλά και τόπο στον οποίο θα παραμείνουν όλοι οι πρόσφυγες - μετανάστες που συρρέουν κατά κύματα από την Τουρκία.
Η Ελλάδα, παρόλο που έχει επωμιστεί το βάρος της κρίσεως, βρίσκεται μονίμως αντιμέτωπη με τις κατηγορίες και τις απειλές των ευρωπαίων αξιωματούχων. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εξέλιξη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) έδωσε διορία τριών μηνών στην Ελλάδα προκειμένου να ελέγξει αποτελεσματικά τα σύνορά της, διαφορετικά οι άλλες χώρες της ζώνης Σένγκεν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των συνόρων τους με τη χώρα μας.
Με την απειλή εξόδου της χώρας μας από την Σένγκεν, οι ευρωπαίοι εταίροι μας, υιοθετούν μία εκβιαστική στάση απέναντι στην Ελλάδα με πρόθεση να την καταστήσουν μία τεράστια αποθήκη ανθρώπινων ψυχών. Εάν τελικά η απειλή αυτή πραγματοποιηθεί, θα εγκλωβιστεί στην Ελλάδα κι ένας μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών με αποτέλεσμα να προκληθεί, αρχικά, ζήτημα δημογραφικής αλλοιώσεως. Στη συνέχεια, θα επηρεασθούν αρνητικά η εσωτερική ασφάλεια της χώρας, η πολιτισμική καί η θρησκευτική ταυτότητά μας αλλά καί η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας.
Βεβαίως αυτοί οι ελληνικοί προβληματισμοί ουδόλως φαίνεται ν' απασχολούν τους ευρωπαίους αξιωματούχους που προσπαθούν ν' απομακρύνουν από τη χώρα τους τέτοιου είδους προβλήματα και τις συνέπειές τους.
Την ώρα ωστόσο που η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαντλεί όλη της την αυστηρότητα στην Ελλάδα με απειλές και εκφοβισμούς, δεν αντιδρά απέναντι στην απροθυμία της Τουρκίας να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές όπως προβλέπεται από την συμφωνία της 29ης Νοεμβρίου 2015 μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενώσεως-Τουρκίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει να καταντήσει έρμαιο των ανατολίτικων παζαριών της Τουρκίας. Η Τουρκία παρόλο που δεν έχει παρουσιάσει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στον έλεγχο και στον περιορισμό των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών, συνεχίζει να λαμβάνει “ανταλλάγματα” από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Βερολίνο μάλιστα έχει ζητήσει να αυξηθεί κατά 40% η χρηματοδότηση προς την Άγκυρα, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός ζητά δύο επιπλέον δισεκατομμύρια ευρώ.
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, σε συνδυασμό με τις δυσοίωνες εκτιμήσεις περί εισροής εκατομμυρίων ακόμα προσφύγων καί παρανόμων μεταναστών στο προσεχές μέλλον στην Ευρώπη, η πιο συμφέρουσα επιλογή για την Ελλάδα αποτελεί η αναστολή της συμμετοχής μας στη Συνθήκη Σένγκεν.
Εφόσον η Ελλάδα προβεί σε μία τέτοια κίνηση καί ελέγξει αποτελεσματικά τα σύνορά της, παύει αυτομάτως να θεωρείται ως μια πύλη εισόδου από εκείνες τις πληθυσμιακές ομάδες που επιθυμούν την είσοδό τους στην Ευρώπη και τη μετακίνησή τους εντός των χωρών της. Στην περίπτωση αυτή θα αναζητήσουν άλλα κράτη ως ενδιάμεσους σταθμούς για την μετάβασή τους σε εύπορες χώρες της Ευρώπης. Επιπλέον, η χώρα μας θα παύσει να είναι ο παράδεισος των τζιχαντιστών και των πάσης φύσεως τρομοκρατών οι οποίοι τώρα την χρησιμοποιούν ως ασφαλές καταφύγιο.
Η Ελλάδα στα πλαίσια αυτά, θα έχει τη δυνατότητα να οργανώσει και να χειριστεί με μεγαλύτερη ευχέρεια το θέμα των επαναπροωθήσεων και, παράλληλα, να χαλαρώνει τα μέτρα ελέγχου, όποτε το επιθυμεί, προκειμένου να μη παρακωλύεται η άφιξη των επισκεπτών κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Η μη συμμετοχή της Ελλάδος στη Συνθήκη Σέγκεν δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο για την χώρα μας. Θα επηρεασθούν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Ας μη διαφεύγει της προσοχής μας ότι από το λιμάνι του Πειραιώς που είναι το μεγαλύτερο της Ανατολικής Μεσογείου, διακινείται μεγάλος αριθμός εμπορευμάτων από τις χώρες της Ανατολής καί της Β. Αφρικής προς την Κεντρική Ευρώπη καί αντιστρόφως. Σε περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα αυστηροποιήσει τους ελέγχους στα σύνορά της, θα πρέπει να αναζητηθούν άλλες εμπορικές οδοί, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη άνοδο της τιμής των προϊόντων.
Μία σοβαρή επομένως ελληνική κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό και τα συμφέροντα του λαού της, θα χρησιμοποιούσε τα παραπάνω ως διαπραγματευτικά μέσα γιά να περιορίσει την υπεροψία και την προκλητικότητα των Ευρωπαίων εταίρων και να τους κάνει να ορθοφρονήσουν. Τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής, εξέλιξη η οποία αποτελεί φυσικά, εφιάλτη τόσο των εγχωρίων πολιτικών εθελοδούλων, όσο και των διεθνών πατρώνων τους.
Το μεγαλύτερο όμως όφελος που πηγάζει από μια τέτοια απόφαση είναι ότι η χώρα μας διατηρεί στο ακέραιο τον έλεγχο των συνόρων της και την εθνική της κυριαρχία. Σενάρια, όπως αυτά που προωθούν διάφοροι κύκλοι περί κοινών ελληνοτουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο για να ικανοποιήσουν τις επεκτατικές διαθέσεις της Τουρκίας δεν έχουν κανένα λόγο υπάρξεως.
Τούτο διότι οι παράνομοι μετανάστες δεν εγκαταλείπονται αβοήθητοι σε διεθνή ύδατα οπότε κινδυνεύει οι ζωή τους καί πρέπει κάποιος να τους εντοπίσει και να τους περισυλλέξει ώστε να τους διασώσει. Αυτοί προωθούνται από τα Μικρασιατικά παράλια απ΄ ευθείας στα πλησίον ευρισκόμενα ελληνικά νησιά, κάτι το οποίο συνιστά παραβίαση των θαλασσίων συνόρων μας που πρέπει να αντιμετωπισθεί ως τέτοια. Άλλωστε, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποδεικνύουν καθημερινά το αξιόμαχό τους, καί το ότι είναι ικανές να προστατεύσουν τα σύνορά μας. Αρκεί οι εκάστοτε κυβερνήσεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων καί να θελήσουν να αποδείξουν πως είναι διατεθειμένες να τις χρησιμοποιήσουν.
Ορισμένοι ευρωπαϊκοί κύκλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εκφοβισμού στην Ελλάδα εκστομίζοντας απειλές εναντίον της. Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους σέρνοντας την Ελλάδα σε λανθασμένες για την ίδια αποφάσεις. Όλοι αυτοί όμως, πρέπει να υποχρεωθούν να αντιληφθούν πως η Ελλάδα δεν υποκύπτει και στις δύσκολες στιγμές, ο υπερήφανος Ελληνικός λαός, ενεργεί σύμφωνα με το συμφέρον της Πατρίδος του επειδή έχει πάντοτε υψηλό φρόνημα, σε αντίθεση με τους πολιτικούς τους οποίους επέλεξε να τον κυβερνούν.
Η Χρυσή Αυγή θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στις Ελληνίδες και στους Έλληνες και μαζί θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος. Στο εθνικό κοινοβούλιο η φωνή της Χρυσής Αυγής συνεγείρει τις συνειδήσεις των Ελλήνων πατριωτών οι οποίοι δεν λυγίζουν, δεν υποχωρούν, δε συμβιβάζονται αλλά, μάχονται με σθένος γιά μία Ελλάδα την οποία οραματίζονται να γίνει ισχυρή όπως ήταν στο παρελθόν.
Στο Ευρωκοινοβούλιο, οι σαφείς καί ορθές θέσεις που παρουσιάζει, βρίσκουν απήχηση στα εθνικιστικά κόμματα καί των άλλων χωρών που αναπτύσσουν καί αυτά μία καταγγελτική ρητορεία που έχει αρχίσει να πανικοβάλει το σύστημα των διεθνών επικυριάρχων. Συνεπώς η μη συμμετοχή της Ελλάδος στη Συνθήκη Σέγκεν, είτε γίνει με δική της πρωτοβουλία, είτε έλθει ως αποτέλεσμα πιέσεων των Ευρωπαίων, δεν θα είναι η καταστροφή της πατρίδος.
Πέραν των άλλων θα είναι ένδειξη αποφασιστικότητος καί εθνικής υπερηφανείας. Θα δημιουργήσει βεβαίως κάποιες δυσχέρειες στις εμπορικές συναλλαγές, όπως έχει ήδη αναφερθεί, αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελέσει το άλλοθι γιά συμβιβασμό της άτολμης, άνευρης καί ενδοτικής κυβερνήσεως η οποία, όπως συνέβη και με τις προκατόχους της, με τις πράξεις καί τις παραλείψεις της έχει μετατρέψει την χώρα μας σε διεθνή καρπαζοεισπράκτορα.
Γεώργιος Επιτήδειος
Αντιστράτηγος ε.α.
Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή
Αντιστράτηγος ε.α.
Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή
Δημοσίευση σχολίου