BREAKING NEWS

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Υποκρισία Πρετεντέρη: Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή, αλλά όχι όταν πρόκειται για Χρυσαυγίτες...


Οι εσωσυστημικές κόντρες μεταξύ των διαφόρων εκπροσώπων του καθεστώτος μπορούν να βγάλουν ειδήσεις ως προς την επιλεκτική ευαισθησία τους και την υποκριτική συμπεριφορά και στάση απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτό, λοιπόν, παρατηρούμε και στην κόντρα της κυβέρνησης με τον ΔΟΛ.

Ο πιο έμπιστος υπάλληλος του Ψυχάρη, Πρετεντέρης, σε άρθρο του στα «Νέα» γράφει το εξής: «Δύο εικοσιτετράωρα πέρασαν από τη συζήτηση στη Βουλή κι ακόμη να εκδιώξει ο Πρωθυπουργός από την κυβέρνηση τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Όχι για όσα του καταμαρτυρούν οι άλλοι. Αλλά για όσα του απέδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Τι είπε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή; Είπε πολύ απλά ότι ο Παπαγγελόπουλος “την παρακίνησε (σ.σ. την αρμόδια εισαγγελέα) να μη βάλει στο αρχείο μια υπόθεση που απασχολεί την κυπριακή Δικαιοσύνη και την ελληνική κοινή γνώμη”. Εξ όσων γνωρίζω ουδείς πρωθυπουργός δημοκρατικής χώρας έχει ποτέ παραδεχθεί, και δη από το βήμα της Βουλής, ότι υπουργός του παρενέβη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στον χειρισμό μιας δικογραφίας. Κι επειδή το επίπεδο των νομικών γνώσεων του Πρωθυπουργού είναι μάλλον χαμηλό, να του εξηγήσουμε τι ακριβώς παραδέχτηκε. Πρώτον, ότι ο υπουργός του παρακίνησε την εισαγγελέα “να μη βάλει στο αρχείο”, δηλαδή να ασκήσει ποινική δίωξη σε Έλληνα πολίτη.

Από πότε σε αυτήν τη χώρα οι ποινικές διώξεις ασκούνται από την κυβέρνηση; Δεύτερον, ότι ο Πρωθυπουργός θεωρεί εύλογη την παρέμβαση του υπουργού επειδή η εν λόγω υπόθεση «απασχολεί την κυπριακή Δικαιοσύνη και την ελληνική κοινή γνώμη». Κάποιος θα έπρεπε να του εξηγήσει ότι στη δημοκρατία μας (έως τώρα τουλάχιστον) η Δικαιοσύνη λειτουργεί στη βάση της αξιολόγησης των πραγματικών στοιχείων κάθε υπόθεσης από τους αρμόδιους δικαστικούς που τη χειρίζονται. Άλλη διαδικασία δεν προβλέπεται. Και συνεπώς ως προς την απονομή Δικαιοσύνης, σκασίλα μας τι θέλει η κυπριακή Δικαιοσύνη, σκασίλα μας τι λέει και η κοινή γνώμη. Διότι αν η Δικαιοσύνη απονεμόταν με βάση τις απόψεις της κοινής γνώμης τότε δεν θα χρειαζόμασταν δικαστές. Θα κάναμε δημοσκοπήσεις – και αντί για τον Άρειο Πάγο θα πηγαίναμε στην MRB και την GPO!...

Πολύ λυπάμαι αλλά όσα λέει κι όσα κάνει η κυβέρνηση στο όνομα κάποιας «κάθαρσης» που επινόησε πλήττουν ευθέως τον πυρήνα του κράτους δικαίου και του νομικού πολιτισμού μιας δημοκρατικής χώρας. Και δεν το κάνει τυχαία. Το κάνει σκοπίμως. Από επιλογή. Ο ίδιος ο Παπαγγελόπουλος είχε εξηγήσει στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις ότι “η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή αλλά δεν πρέπει να είναι κουφή”. Πώς αλλιώς να πουν οι άνθρωποι ότι η Δικαιοσύνη οφείλει να υποτάσσεται στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης, η οποία (κατά την ίδια) εκφράζει τις απαιτήσεις της κοινής γνώμης; Ακριβώς δηλαδή ό,τι έγινε με την ουσιαστική κατάργηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ή με τη νομιμοποίηση παράνομων αποδεικτικών στοιχείων. Και να σκεφθεί κανείς ότι όλα αυτά λέγονται και γίνονται χωρίς να είναι καν Πρωταπριλιά!».

Θα έπρεπε να γνωρίζει ο αντιπαθής υπάλληλος του ΔΟΛ ότι ο χαρακτηρισμός που αρμόζει σε κείμενα σαν αυτό είναι ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν ομιλούν για σχοινί». Από τα γραφόμενα του να υποθέσουμε ότι αναφέρεται στην περίπτωση του Λεωνίδα Μπόμπολα και τα χοντρά μπλεξίματα που έχει με την Δικαιοσύνη της Κύπρου; Σ΄αυτή την περίπτωση, δεν ξέρουμε για ποιον λόγο ο Πρετεντέρης υπερασπίζεται τον γιο του εκδότη ενός «ανταγωνιστικού» εντύπου. Ίσως να φροντίζει να κρατά ανοιχτές τις πόρτες για το μέλλον

Πέρα απ΄αυτό, όμως, να του θυμίσουμε ότι αυτά τα οποία κατηγορεί τώρα τον Τσίπρα, επικροτούσε με φανατισμό στην κυβέρνηση Σαμαρά, όταν αυτή έστηνε την σκευωρία κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και παρενέβη με τον πλέον αυθαίρετο τρόπο σε κινήσεις, οι οποίες διέσυραν ουσιαστικά την Τιμή και την Υπόληψη της Αληθινής Δικαιοσύνης.

Όταν ο Σαμαράς έπαιρνε τηλέφωνο από την Αμερική τον Αθανασίου να πιέσει για τις προφυλακίσεις του Αρχηγού της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παππά, όταν ο Αθανασίου ο ίδιος παραδεχόταν (έστω και αν του «ξέφυγε») ότι πήρε τηλέφωνο την Εισαγγελία για να δει, υποτίθεται, πώς πάει (!) η ανακριτική διαδικασία, ή όταν ο Σαμαράς αργότερα έδινε με τον πιο άνανδρο, άτιμο και χυδαίο τρόπο εντολή να προφυλακιστούν άλλοι τρεις βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ο Πρετεντέρης όχι μόνο δεν θιγόταν για την απίστευτη ανάμιξη της κυβέρνησης σε θέματα δικαιοσύνης, αλλά αντιθέτως διαμαρτυρόταν έντονα για την μη προφυλάκιση των Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Νίκου Μίχου και πίεζε έντονα με τα γραφόμενά του (μαζί, φυσικά, με το σύνολο των καθεστωτικών ΜΜΕ) έτσι ώστε αυτό να μην συμβεί και στις περιπτώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παππά, όπως άλλωστε και έγινε.

«Ξεχνάει» ο Πρετεντέρης ότι η προφυλάκιση του Αρχηγού της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, βουλευτών και στελεχών της έγινε, συν τοις άλλοις, λόγω των πιέσεων της «κοινής γνώμης», όπως αυτή περιγραφόταν, ψευδώς φυσικά, από την κατευθυνόμενη αρθρογραφία των εντύπων και των ιστοσελίδων των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης; Σ΄αυτή την περίπτωση η Δικαιοσύνη δεν υποτάχθηκε «στην πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης»; Τα όσα συνέβησαν δεν «πλήττουν ευθέως τον πυρήνα του κράτους δικαίου και του νομικού πολιτισμού μιας δημοκρατικής χώρας»;

Γιατί σ΄αυτή την περίπτωση η Δικαιοσύνη δεν λειτούργησε «στην βάση της αξιολόγησης των πραγματικών στοιχείων κάθε υπόθεσης από τους αρμόδιους δικαστικούς που τη χειρίζονται»;
Και να σκεφθεί κανείς ότι όταν συνέβησαν αυτά τα δικαστικά αίσχη που καταπατούσαν το Σύνταγμα και τους Νόμους δεν ήταν Πρωταπριλιά, για να «δικαιολογείται» όλη αυτή η επέλαση της ψευδολογίας εναντίον ενός Εντίμου και Νόμιμου Πολιτικού Κόμματος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates