BREAKING NEWS

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Με νέα «αναχώματα» απαντά το μνημονιακό καθεστώς στην δυναμική της Χρυσής Αυγής


Έχουμε εκφράσει πολλές φορές μέσα από άρθρα μας την πεποίθηση ότι η Χρυσή Αυγή διαμορφώνει την πολιτική ατζέντα και ότι αποτελεί ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Παρά το γεγονός ότι παραμένουμε το τρίτο πολιτικό κόμμα της χώρας και παρά το γεγονός ότι το καθεστώς φίμωσης που έχει επιβληθεί με την παντελή έλλειψη εκπροσώπησης μας στα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης παραμένει το ίδιο στυγνό, η Χρυσή Αυγή με καίριες παρεμβάσεις και ουσιαστικό έργο αποτελεί το επίκεντρο κάθε συζήτησης και απόφασης που παίρνει (ή αναγκάζεται, το ορθότερον) να παίρνει το μνημονιακό τόξο.
Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που κυβερνητικά στελέχη ή στελέχη άλλων κομμάτων προβαίνουν σε αναλύσεις για μείζονα για τη χώρα θέματα λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τις βραχυπρόθεσμες ή μακροχρόνιες επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή μιας συγκεκριμένης πολιτικής επί οποιουδήποτε θέματος στην ενίσχυση της Χρυσής Αυγής.
Εν ολίγοις οι παριστάνοντες τους δημοκράτες και τους υπερασπιστές του εθνικού συμφέροντος ουδόλως ενδιαφέρονται για το αν οι ενέργειες τους μπορεί να είναι επιζήμιες για τη χώρα, για τους πολίτες, για την οικονομία κ.ο.κ. αρκεί αυτές να λειτουργούν ως εμπόδιο στην περαιτέρω ενίσχυση της μοναδικής δύναμης που αντιστέκεται στα σχέδια τους.
Πάνω σε αυτή τη βάση και με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό επανήλθε στο προσκήνιο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος με δηλώσεις του επί των τελευταίων εξελίξεων μας προϊδέασε ως προς τις επόμενες κινήσεις του συστήματος, το οποίο ευρισκόμενο σε θέση άμυνας, αναζητά νέους τρόπους για την αντιμετώπιση του φαινομένου «Χρυσή Αυγή». Δήλωσε συγκεκριμένα ο Βενιζέλος ότι: «Όμως πράγματι δεν κοιμάμαι τα βράδια. Λαγοκοιμάμαι. Είμαι σε εγρήγορση, έως ότου μας αδειάσουν τη γωνιά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και μαζί ο τρίτος, εμφανής πλέον, εταίρος που εκφράζει την «αντιμνημονιακή» δεξιά. Αυτή με την οποία δηλώνει συγγένεια ο κ. Καμμένος. Αυτή που υπηρετεί τον κ. Τσίπρα στα κρίσιμα θέματα του βαθέως κράτους».
Εμφανής λοιπόν η προσήλωση του καθεστώτος στα ανυπόστατα και τελείως φανταστικά σενάρια περί συμπλεύσεων, συγγενειών, υπόγειων σχέσεων της Χρυσής Αυγής με άλλους χώρους και άλλων παρόμοιων τινών τα οποία γνωρίζει από πρώτο χέρι το κατεστημένο που εκφράζει ο Βενιζέλος, όπως επίσης εμφανής είναι η αμηχανία που το έχει κατακυριεύσει, αφού οδηγεί στους πρωτοκλασάτους εκπροσώπους του στο υποστηρίζουν δημόσια το «συμπέρασμα» ότι η Χρυσή Αυγή όχι μόνο στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον «υπηρετεί».
Απαντούμε λοιπόν στον ίδιο και σε όλους όσοι τον ακολουθούν σε αυτό το σκεπτικό ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένας ανεξάρτητος ιδεολογικός φορέας με αρχές, αξιακό κώδικα και καθήκον της την προστασία της χώρας με μοναδικό οδηγό το συμφέρον του έθνους. Ας μας πει αυτός με ποια ιδιότητα προβαίνει σε αυτές τις εις βάρος μας γελοίες κατηγορίες για να του απαντήσουμε αναλόγως: ως του σφαγέα της μικρομεσαίας τάξης και των μικροομολογιούχων με το κούρεμα του PSI, ως συνεργάτης και συνοδοιπόρος του Σαμαρά στις παραδικαστικές σκευωρίες κατά ενός νομίμου πολιτικού κόμματος ή ως ένας πολιτικός γυρολόγος που ψάχνει νέα στέγη, γνωρίζοντας ότι φιλοξενείται σε ένα σπίτι από το οποίο σύντομα θα του γίνει έξωση;
Καταληκτικά, εάν τα «αναχώματα» είναι η απάντηση του καθεστώτος στην διαφαινόμενη δυναμική της Χρυσής Αυγής, τότε να είναι βέβαιο ότι θα έχουν την ίδια τύχη με όλα τα προηγούμενα, θα αποτύχουν και θα επιστρέψουν εκεί από όπου προήλθαν: στην πλήρη ανυποληψία.
Αρτέμης Ματθαιόπουλος


Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ. Designed by OddThemes | Distributed By Gooyaabi Templates