Ο υπουργός Ναυτιλίας κατηγορείτο για εμπλοκή σε κακουργηματική απιστία κατά το χρονικό διάστημα 2011 - 2012, όταν και ήταν δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Γλυφάδας. Σύμφωνα με την δικογραφία, η κατηγορία αφορά την αγορά δύο ακινήτων που έκανε ο δήμος, η οποία σύμφωνα με καταγγελία ιδιώτη επέφερε ζημιά 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, αν και προηγουμένως είχε δοθεί η έγκριση για την αγορά από το αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Υπό κατηγορία βρίσκονται και 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας, καθώς και για ηθική αυτουργία οι τέσσερις συνιδιοκτήτες των δύο ακινήτων.
Τελικώς η Βουλή, όπως συνηθίζεται για τα εγκλήματα του «συνταγματικού τόξου», αθώωσε τον Βαρβιτσιώτη με ψήφους 78 ΝΑΙ, 143 ΚΑΤΑ, 9 ΠΑΡΩΝ, οπότε και παύει η δίωξη του για το προαναφερθέν κακούργημα. Αποδεικνύεται, λοιπόν, με σαφήνεια πως η Βουλή υπογράφει άρσεις ασυλίας μονάχα αν πρόκειται για βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ στην περίπτωση των οικονομικών εγκλημάτων υπάρχει μία ιδιαίτερη ανοχή, αφού υπάρχει μόνιμη ασυλία για αυτά.
Είχαμε γράψει όταν είχε ανακοινωθεί η όλη υπόθεση του Βαρβιτσιώτη τα εξής: "Βρίσκεται μπροστά σ΄ένα δίλημμα. Αν αρθεί η ασυλία του θα έχει δικαστικούς μπελάδες, με όλα τα σενάρια πιθανά. Αν δεν αρθεί (που θεωρούμε ότι είναι και το πλέον πιθανό) θα εξευτελιστεί πλήρως, καθώς θα φανεί ότι υπάρχει επιλεκτική διάθεση άρσης ασυλιών και ότι οι βουλευτές των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου» λειτουργούν εκ των προτέρων ως «πλυντήριο» για πιθανές παραβατικές πράξεις των δικών τους ανθρώπων".