Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Στο κυριακάτικο φύλλο της Καθημερινής υπάρχει το άρθρο του κ. Παπαχελά με τίτλο «Το πολιτικό Big Bang πλησιάζει». Ο αρθρογράφος μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:
«Έχουμε βεβαίως και τα σενάρια οικουμενικής, εθνικής συνεννόησης ή όπως αλλιώς θέλετε να ονομάσετε μια τέτοια κυβέρνηση. Και αυτά παίζουν, ειδικά αν η χώρα πέσει πάλι σε τοίχο ή αν έχουμε κάποια μείζονα εθνική περιπέτεια. Σε αυτό το σενάριο είναι ελάχιστοι αυτοί που θα μπορούσαν να ηγηθούν μιας τέτοιας κυβέρνησης και πάμπολλοι αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη…
Άλλο σενάριο, εφιαλτικό ίσως. Οι πολίτες, κουρασμένοι και θυμωμένοι, εγκαταλείπουν μαζικά την αριστερή στροφή της χώρας και στρέφονται σε κάτι και κάποιον που πρεσβεύει ακροδεξιές θέσεις με μεγάλες δόσεις θεσμικού αυταρχισμού. Μην το αποκλείετε. Οι κοινωνίες που περνούν αντίστοιχες κρίσεις συχνά βιώνουν τέτοιες θεαματικές μεταβολές και στην Ελλάδα έχουμε την τάση να πηγαίνουμε από το ένα άκρο στο άλλο.
Αν με ρωτάτε ποιο σενάριο είναι το πιθανότερο, συγγνώμη, λάθος πόρτα χτυπήσατε, καλύτερα να επισκεφθείτε μια μέντιουμ ή καφετζού αξιώσεων. Υπενθυμίζω απλώς ότι αν σας έλεγα πριν από έξι χρόνια πως το ΠΑΣΟΚ θα συγκυβερνούσε με τη Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, θα μου συνιστούσατε πολύ ευγενικά είτε να ξεκουραστώ για λίγο είτε να επισκεφθώ κάποιον ψυχίατρο.»
Ο δημοσιογράφος και διευθυντής της καθημερινής, κ. Παπαχελάς, αν και καθεστωτικός, οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε τις αλήθειες που γράφει για τα πολιτικά δρώμενα. Είναι πασίγνωστο ότι η ακυβερνησία στην οποία έχει οδηγηθεί η Χώρα μας, με υπαιτίους νυν και πρώην κυβερνητικά σχήματα, θα δώσει το έναυσμα για τη δημιουργία της μεγάλης συγκυβέρνησης, και στην οποία θα μετέχουν , αν μη τι άλλο, και οι πρώην που διοικούσαν τη Χώρα μας, εμφανιζόμενοι ως λαοσώστες και με νέο «τσοπάνη». Τι θα κάνει η νέα συγκυβέρνηση; Θα εφαρμόσει κατά γράμμα τις επιταγές των δανειστών, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές αδικίες από τη μία, και από την άλλη θα προχωρήσουν και στο ξεπούλημα των βαριών χαρτιών της Ελληνικής οικονομίας που αποτελούνται από τον ορυκτό μας πλούτο. Η ιστορία διδάσκει ότι, όταν το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, έγινε εξαιρετικά ρευστό και επικίνδυνο, ειδικά με τη στάση που κράτησαν οι πρόγονοι των σημερινών κυβερνόντων, παρέστη η ανάγκη επικράτησης του στρατιωτικού καθεστώτος ( επανάσταση του 1967). Στρατιωτικά κινήματα σήμερα δεν γίνονται στην Ελλάδα, αλλά γίνονται εκλογές, κάτι που τρέμει όπως ο διάολος το λιβάνι όλο το καθεστωτικό συνονθύλευμα της Χώρας μας. Σε μία έξαρση ειλικρίνειας λοιπόν, εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Παπαχελάς προσδιορίζει την σημαντική άνοδο των Ελλήνων Εθνικιστών, καλυμμένη βέβαια υπό το μανδύα των πολιτικών σεναρίων. Μόνο που δεν πρόκειται για σενάρια, αλλά για την πραγματικότητα και η οποία σύντομα θα την βλέπουμε να παίρνει σύντομα σάρκα και οστά.
Εθνικισμός
Εθνικισμός
Δημοσίευση σχολίου